Polsk Owczarek Nizinny
Sammenlikne med:   

Polsk Owczarek Nizinny


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Polsk Owczarek Nizinny:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 251
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
ANDRE NAVN: Pon
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 16-20 kg
Tispe: 16-20 kg
HØYDE: Hann: 45-50cm
Tispe: 42-47cm
FARGE(R): Alle farger og tegninger
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Tett, grov, raggete
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Polsk Owczarek Nizinny
 

Polsk Owczarek Nizinny blir ofte kalt Pon.

Polsk owczarek nizinny er en polsk gjeterhundrase med røtter tilbake til 1500-tallet. Navnet betyr noe slikt som "Polsk lavlands hyrdehund", og hunden egner seg godt til å gjete buskap. Hunderasen vil veldig gjerne ha en jobb og gjøre, noe som gjør at den ikke egner seg for alle hundeeiere. Om den ikke blir tilstrekkelig stimulert intellektuelt, vil hundens kreative evner brukes til å finne på egne arbeidsoppgaver, noe som ikke alltid er like konstruktivt. F.eks. rive i stykker sofaen. Men, med tilstrekkelig stimulans, nok mosjon og en familie som har tid til å ta seg av en intelligent hund, vil den være svært familievennlig.

Hunden er mellomstor, og veier rundt 20 kilo. Den kjennetegnes av lang "labbetuss"-pels.

Hunden lærer fort, har en av hundeverdenens beste hukommelse, og er jevnt over trivelig og omgjengelig. Dog, det finnes mer sosiale raser, og tidlig sosialisering er en stor fordel.

Hunden kommer i flere farger, hvorav hvit/grå/svart og hvit/brun er mest vanlig. Hunden kan bli født med eller uten hale, og det er vanlig med kull der noen har hale og andre ikke har det.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!