Japanese Chin
Sammenlikne med:   

Japanese Chin


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Japanese Chin:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 206
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 8: Små østasiatiske hunderaser
ANDRE NAVN: Japanese Spaniel, Chin
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 3-4 kg
Tispe: 3-4 kg
HØYDE: Hann: 20-27 cm
Tispe: 20-27 cm
FARGE(R): Hvit med sorte eller røde tegninger
PELSLENGDE: Langt
PELS: Rett og silkeaktig
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Japanese Chin
Japanske hunderaser
[...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sammenheng. de er alle utnevnt som nasjo...]
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Japanese Chin er en elegant og lekker, veloppdragen og leken rase.

Denne kongelige hunden ble avlet for å varme klærne til den kinesiske adelen, og for å være selskapshund for damene. "Chin" er japansk og betyr kongelighet, så de japanske aristokratene kalte de passende nok japanese chin.
Det er en liten hund med et ganske stor hode. De har store vakre øyne som sitter langt fra hverandre. Den fornemme hunden har en høyt hale som ligger over ryggen. Pelsen er lang og silkemyk og det tar 2-3 år før denne når sin fulle lengde.
Dette er en herlig krabat som hundeholder de fleste, den er morsom når den stiller seg på bakbeina og snurrer rundt. De nyser ikke men de snyser, det vil si de innovernyser. De har en forkortet snute og når de prøver å svelge overflødig spytt kommer denne litt rare lyden, men det er altså ikke nysing.
Denne lille tassen passer inn i de fleste familier, de bjeffer ikke mye og er ideelle å ha i en leilighet. De er små, liker å vøre innendørs, men de må også få sine lufteturer. De er veldig følsomme og tilpasser seg omgivelsen sine, om du er aktiv og høyrøstet blir de også det. Er du rolig blir de det også.
De er brakykefale (kortskaller) og har en kort snute som gjør at de lett kan få heteslag, så det må man være litt obs på.
De må børstes et par ganger i uken. Begynn å trene den fra tidlig alder og vær konsekvent, så får du en kjærlig og hengiven og en super familiehund.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!