Tamaskahund
Sammenlikne med:   

Tamaskahund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Tamaskahund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Tamaskan
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-45kg
Tispe: 23-38kg
HØYDE: Hann: 63-71cm
Tispe: 61-66cm
FARGE(R): Gråsort, Ulvegrå, rødgrå med typisk ulvemaske
PELSLENGDE: Middels
PELS: Stri, tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Tamaskahund
Finske hunderaser
[...det finnes flere finske hunderaser, hvorav alle er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles gårdshunder. finlands utvalg av hunderaser er i...]
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Tamaskahunden er avlet frem med et utseende som en ulv med gode arbeidsegenskaper.

Mottoet til The Tamaskan Dog Register er "Ulvehunden uten ulven" , noe som gjør meningen helt klart. Ulvehunden uten ulven er bare en hund - Tamaskahunden har ikke noe ulveblod.

Hunden er ikke anerkjent av FCI

Tamaskahunden har et herlig temperement og er en kjærlig og lojal følgesvenn. De passer godt inn med barn og andre kjæledyr.

Allikevel er ikke dette noen hund som liker å være alene, og problemer som rømning eller destruktiv adferd kan bli en konsekvens av å være mye alene.
Som et flokkdyr foretrekker de samhold med andre hunder, om ikke du kan gi hunden full oppmerksomhet.

I forbindelse med trening er dette en veldig intelligent hund, men de kan være noe sta. Med forsiktig og varsom overbevisning samt leke-belønning vil hunden føye seg.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!