Labradoodle
Sammenlikne med:   

Labradoodle


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Labradoodle:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
VEKT: Hann: 11-35kg
Tispe: 11-35kg
HØYDE: Hann: 32-55cm
Tispe: 32-55cm
FARGE(R): Mange variasjoner
PELSLENGDE: Lang
PELS: Flere variasjoner. Ofte krøllete og glatt.
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Labradoodle
 

Labraduddelen er en krysning av Labrador og Puddel, og har blitt veldig populær i Storbritannia de siste månedene. Det har ført til en oppblomstring av hundeavlere som leverer til et stadig økende marked. Og i tillegg til Labraduddelen er den noe uvanlige miksen Cockerpoo, eller en krysning mellom Cocker Spaniel og Puddel, blitt populær.

Blandingen arver sine egenskaper fra rasene som utgjør den, og skal være lærevillig, med et godt gemytt. Labradoren, med sitt stødige temperament og godlynte natur, har vært den foretrukne førerhunden, men også pudler brukes ofte, da den i tillegg til et godt lynne og høy intelligens.
 

Det er selvsagt ikke mulig å kontrollere hvilke egenskaper som blir nedarvet fra hver av foreldrene ved paring mellom forskjellige raser. Det medfører at man like gjerne kan få de uønskede egenskapene fra hver rase, som at man får de positive egenskapene fra hver rase.

En del oppdrettere har derfor begynt å parre Labradoodle med Labradoodle i et forsøk på å stabilisere blandingen, for og på sikt, få et mer forutsigbart resultat.

Farger: Labradoodle valper er tilgjengelig i det meste syv farger og nyanser som omfatter svart, kritt, krem, aprikos, sjokolade, café au lait og sølv.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!