Sage kuchi
Sammenlikne med:   

Sage kuchi


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Sage kuchi:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Sage koochee
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 40-80kg
Tispe: 38-55kg
HØYDE: Hann: 71-89cm
Tispe: 69-82cm
FARGE(R):
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Sage kuchi
 

Kuchi hunden er en afghansk jakthundrase som har tatt sitt navn fra Kuchi folket i Afghanistan. Det er en vakt og brukshund for nomadene,de beskytter campingvognene og flokker av sauer, geiter, kameler og andre husdyr fra ulv, store katter og tyver. Også kjent som den sentralasiatiske gjeterhund. Alternative engelsk stavemåter er Coochi og Koochee, selv om stavemåten Kuchi er foretrukket.

Sage Kuchi er standard persiske navnet, og navnet er pashto De Kochyano Spai, som betyr «Dog av nomader». Den er funnet rundt den sentrale og nordlige deler av Afghanistan og de omkringliggende regionene i Sentral-Asia. Den deler tilsvarende genetiske bakgrunn som den sentralasiatiske Ovtcharka (CAO).
 

Fordi hunden er intrikat knyttet nomadeliv i de fjerne og avsidesliggende områdene der vestlige oppdrett teknikker ikke blir brukt, er det vanskelig å identifisere "en sann" Kuchi type hund.Det er ingen organiseringorgan for hunder i Afghanistan så mange har blitt parret med andre hunder. Noen Kuchi hunder har blitt eksportert til Europa.
En Sage Kuchi kan klassifiseres i tre typer;
Fjell type - bor i øverste del av Pamir fjellkjeden, er veldig store og tunge.
Steppe type - har mastiff-lignende byggning og middels til langt hår.
Ørken type - mellomstore hunder med middels lang pels og underull som vokser tykkere i kaldere måneder
Ørken type deles videre inn i to;
Løve - majestetisk hund, bevegelse med hodet holdt høyt som om proklamere for alle og enhver sin stolte arv.
Tiger - på grunn av sin smidige, raske og grasiøs katt-lignende bevegelse.

Saga kuchi er en av svært få eksisterende primitive raser. Dette er en fantastisk hund og den er kjent for sin legendariske helse men den vil trives best i sine egne omgivelser.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!