Boykin spaniel
Sammenlikne med:   

Boykin spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Boykin spaniel:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13-18kg
Tispe: 11-16kg
HØYDE: Hann: 39-46cm
Tispe: 35-41cm
FARGE(R): brun til svart
PELSLENGDE: 5 til 10 cm
PELS: Fra krøllete til glatt
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Boykin spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Boykin spaniel er en mellomstor rase. Den er avlet for jakt etter ville kalkuner i Wateree River Swamp i Sør Carolina.

Boykin spaniel er litt større enn den engelske Cocker Spanielen, men er tyngre i kroppen. Dette er en sørlig vannspaniel avlet for å tilpasse seg moderate klimaet i det sørøstlige USA.

Pelslengde og tetthet varierer mye på grunn av forskjellige raser som er brukt for å avle frem denne rasen. Enhver pels type er akseptabelt, med noen er nesten krøllete som den amerikansk vannspanielen til noen med veldig rett pels som en Field Spaniel. Lengden på pelsen er normalt 5-10cm over hele kroppen. Pelsen ligger tett, som på en Labrador.

Hunden er en allsidig jeger, jobber som retriever og sammen med jegeren. Deres utholdenhet i varmt vær og deres iver i jakten gjør dem godt egnet for due- og fasanjakt. De kan også brukes i sporing av hjort eller i oppleting av skadet vilt. Den hendige størrelsen gjør dem lette å ta med i kano eller en annen liten båt, og de er beskrevet som "hunden som ikke velterikke båten."

Boykin Spaniel er en vennlig og sosial hund som er fungerer meget bra i en familie, gjerne med mange utendørs aktiviteter. Den er lett trent og ivrig etter å jobbe. Hunden er svært stabilt rundt barn og går godt sammen med andre hunder.

De kan noen ganger bli beskrevet som energiske med stor utholdenhet og som holder ut hele dagen. De er svært tilpasningsdyktig til ulike miljøer, så lenge de får rikelig anledning til sosialt samspill og god tid til å bruke opp overflødig energi. Hunden. De lar seg ikke lett provoserte. Boykins har tendens til å være ivrige etter å behage og elsker sine eiere, og de elsker oppmerksomhet. Boykins har massevis av energi, og vil alltid overgå deg i de aktiviteter du velger.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!