Jakt cocker spaniel
Sammenlikne med:   

Jakt cocker spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Jakt cocker spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 5
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
ANDRE NAVN: Working cocker spaniel
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Varierende
PELS: Silkebløt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Jakt cocker spaniel
 

Jakt cocker spaniel er en støtende og apporterende hund som egner seg meget godt til jakt av fugl og småvilt.

Jaktcocker eller working cocker spaniel har her i landet raskt fatt en voksende popularitet. Jaktcocker er jaktvarianten av cocker spaniel. Ofte kan vi høre at show cocker spaniel kalles cocker spaniel av tradisjonell type. Det er imidlertid jaktvarianten som er "urcockeren" fordi rasens opprinnelse var som støtende jakthunder i rasens hjemland Storbritannia. Det er spanielrasenes tradisjonelle bruk, som fugle- og kaninhunder, som har gitt rasene sitt unike særpreg, spanieljakten. Ingen andre hunderaser jakter som en spaniel!
En jaktcocker jakter på markvitring i et raskt og intenst søk innenfor haglehold, og arbeider både før og etter skuddet. Jaktcockeren arbeider i nær kontakt med fører ved å gjennomsøke terrenget like foran og på begge sider av fører, lokaliserer og støter viltet (tar ikke stand) og er en ivrig apportør bade til lands og til vanns.

Jaktcockere er renavlete jakthunder der egenskaper som dresserbarhet, kontakt, årvakenhet, fart, mot og utholdenhet er godt ivaretatt. Jakcockeren er sosial og veldig glad i mennesker. En jaktcocker er avlet frem for å være bade jakt- og familiehund. Alltid begge deler, aldri bare èn av delene! En rasetypisk jaktcocker skal være en "jaktmaskin" som har et behov for å arbeide hver dag, dvs bruke både hode, nese og bein. Derfor hender det at jaktcockere som bare brukes som familie- / selskapshunder ikke får tilfredsstilt sitt behov for daglig arbeid / trening, noe som kan gi seg utslag i f. eks biting i leker, rastløshet og ulydighet. Med regelmessig og riktig trening er jaktcockeren en ypperlig familiehund som er rolig innendørs og et fyrvrkeri ute. Jaktcockere er en fryd å trene fordi de er lettlærte, arbeidsomme, utholdende og veldig hengivne. Men man skal aldri tvinge en jaktcocker. Jaktcockeren gjør "alt" for deg med stor glede og entusiasme hvis du trener og ber om det på riktig måte.

Jaktcockeren veier mellom 10 og 18 kg, tisper mindre enn hannhunder. Pelsen er silkebløt og sparsom og finnes i utallige fargevarianter. Jaktcockeren har blitt en populær hund å trene til bla lydighetskonkurranser, agility og spor. I disse aktivitetene kan jaktcockeren ha stor suksess. Likevel er det bare i spanieljakten at jaktcockeren får bruke hele spekteret av egenskaper den er avlet frem for.

Takk til Bannockfield Gundogs for informasjon.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!