Argentinsk Dogge
Sammenlikne med:   

Argentinsk Dogge


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Argentinsk Dogge:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 292
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Dogo Argentino, Argentinian Mastiff
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 40-50kg
Tispe: 40-50kg
HØYDE: Hann: 61-69 cm
Tispe: 58-66 cm
FARGE(R): Hvit
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Argentinsk Dogge
Familiehund
[...familiehund og selskapshund er betegnelser som benyttes om hunder som har som primæroppgave å være en sosial partner og venn for med...]
Hundebitt
[...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. statistikk i norge føres det ingen o...]
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Argentinsk dogge er en stor og meget kraftig argentinsk mastiff, som er forbudt å holde i Norge. Den er den eneste hunderasen med opprinnelse fra Argentina.

Den er avlet for å jage villsvin og er kanskje den mest muskuløse rasen. Dens kampforfedre gjør den omdiskutert, og den er forbudt i mange land.
Dogoen hedres for sine evner til å ta seg frem i ulendt terreng. De vakre hundene er lette å kjenne igjen, bare se etter den hvite pelsen, den fargen har de for at de skal synes på jakt. De har en bred buet hale som styrker bevegeligheten under jakt. Den har også en unik tannbue, den er firkantet i stedet for rund. Fortennene sitter i en rett linje, det gir den større biteoverflate og flere tenner får tak i det hunden angriper.
Den er utrolig sterk og lojal, når du har en slik hund hjemme kan du føle deg trygg. Den trenger mye plass å løpe på, den må stimuleres og aktiveres for det er en energisk hund. Den er avlet for å beskytte familien og jage villsvin.
Pelsen føles som sateng og det holder å børste den en gang i uken, så pelsstellet er enkelt. Men det bør nevnes at den røyter små hvite hår som fester seg på klær og møbler.
Dogo argentinoen er bestem og egenrådig, så du må være enda mer bestemt og egenrådig. Det er en sunn rase men kan lide av døvhet. Av temperatur foretrekker den nok et varmt klima. Den kan være en flott familiehund, men den bør bo sammen med en hundevant familie.

Rasen ble opprinnelig avlet som en kombinert jakthund, vakthund og kamphund, men den har også andre kvaliteter som brukshund. Som familiehund er den lite egnet annet enn for de med solid erfaring, selv om den regnes som kjælen og snill.

Argentinsk dogge er en meget robust, aktiv, energisk, modig og svært voktsom hunderase, som nok passer for de færreste. Den regnes imidlertid som føyelig, mild, rolig, snill og svært tålmodig og tolerant med de den kjenner og liker. Den skal også være svært sosial og liker helst å holde seg i nærheten av sine folk. Den bjeffer sjelden, men er ofte svært dominant og kan være lite kontrollerbar omkring andre hunder. Den skal også være svært fiendtlig mot fremmede når den oppholder seg på eierens eindom.

Rasen trenger regelmessig og mye mosjon, men ikke av den intense sorten.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!