Serra Da Estrelahund
Sammenlikne med:   

Serra Da Estrelahund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Serra Da Estrelahund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 173
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Cão da Serra da Estrela, Estrela fjellhund, Estrela Mountain Dog
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 40-50kg
Tispe: 30-40kg
HØYDE: Hann: 65-72cm
Tispe: 62-68cm
FARGE(R): Fawn, ulvegrå og gul. Enten ensfarget eller med hvite tegninger.
PELSLENGDE: Kort eller langhåret
PELS: Grov
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Serra Da Estrelahund
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
Vokterhunder
[...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, eiendommer og løsøre. slike hunder rekrutter...]
 

Serra da estrelahund er en storvokst molosser som gjennom århundrer har vært avlet som vokterhund av bøndene i Serra da Estrela, nord i Portugal. Hunderasen er sjelden utenfor hjemlandet.

Serra da estrelahund er en storvokst og kraftig molosser av type. Den finnes i en korthårsvariant og en langhårsvariant, som ellers har samme rasestandard. Korhårsvarianten stammer opprinnelig fra den nordre delen av Serra da Estrela, mens langhårsvarianten stammer fra de sørlige strøkene av fjellkjeden.

Serra da estrelahund er en utmerket brukshund som egner seg spesielt godt som vokterhund (territorialvokter), vakthund og trekkhund. Den har også egenskaper som kløvhund og jakthund, men den har aldri vært avlet for slike formål. Den har dessuten kvaliteter som familiehund og utstillingshund, selv om den nok passer best for svært erfarne hundefolk.

Serra da estrelahund kan være aggressiv mot fremmede og passer best som familiehund for mennesker som har erfaring med hunder som har primitiv atferd. Rasen passer imidlertid best som brukshund og bør ha oppgaver som den er avlet for, for å trives. For de rette vil den imidlertid kunne utgjøre den perfekte familiehund. Pelsen trenger daglig vedlikehold.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!