Irish Softcoated Wheaten Terrier

Irish Softcoated Wheaten Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Irish Softcoated Wheaten Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Irish soft-coated wheaten terrier er en hunderase med opprinnelse fra Irland. Tradisjonelt var den en gårdshund som ble brukt som jakt- og vakthund, bl.a. til utryddelse av rotter og mus og til småviljakt på kanin, rødrev, grevling og oter.

Wheaten terrierer er en velbygd og langbeint, kvadratisk terrier med en karakteristisk rikelig, silkeaktig hvetefarget pels. Kroppen er muskuløs og kompakt, med kort rett rygglinje. Halsen kraftig og uten løst hud. Brystkassen er dyp og lendepartiet er kort og meget kraftig. Hodet er langt og skallet flat, aldri grovt, med markert stopp. Kraftig kjeveparti og små-middels store hengeører. Pelsen er silkeaktig myk og bølger lett. Fargen er hvetefarget/gultonet i alle nyanser. Hannene blir ca. 46-48 cm i skulderhøyde og veier gjerne 15,7-18 kg, tispene blir ca. 43-47 cm høye og veier ca. 13-15 kg. Det finnes to typer innen for wheaten terrieren.
Den irske pelstypen, den er litt mindre og er den opprinnelige.
Den amerikanske pelstypen er litt større og har mer underull så den krever litt mer pelsstell,
Wheaten terrierer er en allsidig brukshund, som egner seg til alt fra gårdshund, vakthund og jakthund til servicehund, lavinehund, kløvhund, utstillingshund og familiehund m.m. Den har både energi og utholdenhet nok til de fleste oppgaver.

Wheaten terrierer en allsidig, selvstendig, modig og energisk hund som kan forsvare uten å være aggressiv. Den bjeffer ikke i utide og blir gjerne regnet som en hengiven familiehund. Den er snill, tillitsfull og leken mot sine egne, mot fremmede er de også kjent for å være tillitsfulle og veldig glad i å gi alle rundt seg et kyss. Rasen kan være noe aggressiv mot andre hunder. God sosialisering er følgelig viktig med rasen! Rasen er og kjent for å ha en tendens til å hoppe på folk av ren lykke. Som sådan passer rasen best for aktive mennesker, som vet å gi denne hunden fysiske og mentale oppgaver for hunden krever mye aktivisering. Pelsen må stelles regelmessig, dette innebærer både klipping og børsting. Wheaten terrieren er samtidig en allergivennlig hund, dette innebærer at rasen ikke røyter. Hunden er svært leken, og leker langt inn i alderdommen.

Historikk for Irish Softcoated Wheaten Terrier

Wheaten terrier stammer fra provinsen Munster i Irland, men den eksakte opprinnelse er ukjent. Den er en av de eldste irske terrierrasene, og som sådan blir den regnet som stamfar for flere andre terrierraser. Den irske kennelklubben anerkjente rasen i 1937, mens The Kennel Club i Storbritannia aksepterte den først i 1943. Til Norge kom den først i 1964. Man regner og med at det er blandet inn kerry blue terreir langt tilbake i tid siden rasen har så myk pels.

Mer om Irish Softcoated Wheaten Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 040

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-7-18 kg
Tispe: 13-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-48kg
Tispe: 43-47kg

Farge(r):

Hvetefarget/gultoner

Pelslengde:

Middels

Pels:

Lett bølget

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene e...

Bilder av Irish Softcoated Wheaten Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irish Softcoated Wheaten Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irish Softcoated Wheaten Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.