Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kerry Blue Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Kerry blue terrier er en hunderase som opprinnelig kommer fra Kerry, Irland. Den har blitt brukt i jakt på rotter og grevling, som gjeterhund for storfe, som kamphund og vakthund. I dag brukes den hovedsakelig som familiehund og brukshund, men den er ikke særlig utbredt i Norge.

Historikk for Kerry Blue Terrier

Kerry blue terrier ble opprinnelig avlet fram som jakthund på rotter og som kamphund. Rasen er et resultat av blandinger mellom Bedlingtonterrier og bullterrier. Rasen er i dag en hyggelig selskapshund som går meget godt sammen med menneskebarn, men rasen liker å sloss mot hunder.

Mer om Kerry Blue Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 003

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-18 kg
Tispe: 12-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-50 cm
Tispe: 45-48 cm

Pels:

Krøllete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de f...

Bilder av Kerry Blue Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kerry Blue Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kerry Blue Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.