Eurasier

Eurasier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Eurasier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Eurasier er en moderne mellomstor–stor hunderase som har blitt skapt i Tyskland gjennom kryssavl mellom populære europeiske og asiatiske spisshunder.

Eurasier er en harmonisk bygget mellomstor–stor middels langhåret spisshund som finnes i mange fargevarianter.  Et særtrekk med rasen er at den kan ha blå, rosa eller rosa-blåflekket tunge.

Eurasier er en hyggelig familiehund og en spennede utstillingshund. Den er ingen brukshund og skal heller ikke ha jaktlyst. Den er imidlertid en god vakthund(varsler) og kan brukes til alt, deriblant snørekjøring. En eurasier er intelligent og krever en vennlig, men konsekvent eier.

Eurasier er en selvsikker, rolig og avbalansert hund, som er vanskelig å provosere og som regnes som meget renslig. Den er vaktsom og oppmerksom uten å skjelle alt for ofte. Den knytter sterke bånd til familien og er en god familiehund. Den skal ikke være aggressiv. Den regnes som varsom, snill og leken med barn, men er ofte reservert overfor fremmede. Den trives ikke alene, hverken inne eller ute.

Rasen krever ikke mye vedlikehold av pelsen, fordi den flotte pelsen tover lite.

Historikk for Eurasier

Arbeidene med å skape rasen begynte mot slutten av 1950-tallet og ble ledet av tyskeren Julius Wipfel, som omkring 1960 må kunne sies å ha lagt grunnlaget gjennom sin kryssavl. På 1960-tallet ble stammen utviklet videre av en rekke andre entusiaster, bl.a. Charlotte Baldamus og Konrad Lorenz har meget sentrale i denne prosessen.

Wipfel krysset iflg. Annelie Feder og Joachim Hoffmann opprinnelig tre chow-chow hanner med fire wolfspitz tisper (mor og tre døtre), en variant av tysk spitz. Til å begynne med gikk denne hunden under navnet wolf-chow. På 1970-tallet ble imidlertid også linjer fra samojedhund krysset inn i rasen, og den fikk da etter hvert det meget beskrivende navnet eurasier, siden den har europeisk og asiatisk avstamning.

Det ble søkt om anerkjennelse av rasen, under navnet wolf-chow, fra tysk kennelklubb (VDH) i 1973, men dette ble ikke godtatt. I prosessen med å finne et passende navn på rasen ble også navnet lorentiner vurdert, til ære for Dr. Lorenz, som hadde vært en av de mest betydningsfulle personene i prosessen med å skape denne hunden. Lorenz takket imidlertid nei til dette forslaget. Til slutt ble de enige om å kalle den eurasier, etter et forslag fra Wipfel.

Gruppemessig har FCI plassert eurasier i seksjonen for asiatiske spisshunder, siden rasen til en viss grad domineres av asiatiske linjer. Den første godkjente rasestandarden skriver seg fra 1994, men den er siden revidert (blant annet i 1999). I Norge finnes det i dag i overkant av 250 eurasiere (2007), og Norsk Eurasierklubb ble grunnlagt på et møte den 20. mai i 2006.

Mer om Eurasier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 291

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 23-32kg
Tispe: 18-26kg

Høyde (cm):

Hann: 52-60 cm
Tispe: 48-56 cm

Farge(r):

Alle farger og kombinasjoner

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Mellomlang og svakt strittende

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og ...

Bilder av Eurasier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Eurasier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Eurasier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.