Norsk Elghund Sort

Norsk Elghund Sort

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Norsk Elghund Sort.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Norsk elghund sort er en mer moderne variant av Norsk elghund grå. Den skal ha et striere gemytt og kreve en mer erfaren leder.

Sort elghund er en typisk spisshund, med tett kort kropp, kvadratisk bygning og god reisning. Full av kraft og stolthet. Mørke trygge øyne, opprettstående spisse ører. Halen bæres stramt opprullet over ryggens midtlinje. Tett og rikt, men ikke strittende hårlag. Den er meget robust, hardfør og utholdende, og tåler såvel regn som kulde meget godt. Rasen har en idealhøyde på 47 cm (+3/-4) for hanner og 44 cm (+3/-4) for tisper.


Elghunden har vært brukt til nær sagt alle former for storviltjakt, men er først og fremst avlet for jakt på elg og bjørn. Den er dessuten en meget god spor- og vakthund, og har gjennom mange århundrer har vært vår viktigste gårdshund.


Sort elghund kan være mer egenråding. Den liker å ha en sterk leder og trenger kontinuerlig mosjon og hjernetrim for å trives. Den er lett å dressere, men er først og fremst en god jakthund og tur kamerat.


Rasen regnes som svært eksotisk utenfor Norden. Pelsen trenger jevnlig vedlikehold.

Historikk for Norsk Elghund Sort

Sort elghund er avlet for de samme formål som den grå typen, men er mindre og langt yngre som rase. Den har sitt opphav fra 1800-tallet og regnes også for å være striere og mer egenrådig.

Mer om Norsk Elghund Sort:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 268

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15
Tispe: 13

Høyde (cm):

Hann: 46-49 cm
Tispe: 43-46 cm

Farge(r):

Sort

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett og stritt men glattliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene h&...
Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig ansvar, ...
Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nord...
Norske-hunderaser
...det finnes flere norske hunderaser. den såkalte varangerhunden (canis familiaris varangensis) er det eldste be...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realitet...

Bilder av Norsk Elghund Sort

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norsk Elghund Sort, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norsk Elghund Sort kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.