Amerikansk Foxhound

Amerikansk Foxhound

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Amerikansk Foxhound.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den amerikanske foxhounden er høyere og lettere bygd enn sin europeiske slektning, selv om det inntil vårt århundre jevnlig ble krysset inn nytt blod fra Europa.

Under arbeid vil denne hunden heller arbeide på egen hånd enn i flokk, og hver enkelt hund vil gjerne ta ledelsen. Revejakt varierer i jaktform over hele USA. Nordstatene følger det tradisjonelle europeiske mønsteret - jakten finner sted om dagen og reven blir drept. I Sydstatene kan jakten pågå både dag og natt, og jakten er det som teller - reven blir ikke nødvendigvis drept. Hver enkelt av disse energiske foxhoundene gir los med sin individuelle stemme, som lett gjenkjennes av eieren. Den har langstrakt hode med lett hvelvet skalle. Den har løse munnviker. Den har vidstilte øyne. Pelsen er tett, hard og ganske kort. Den har tynne, brede ører som bæres inntil kinnet.

Den går vanligvis godt overens med barn og andre hunder. Den er nok ikke den ideelle byhunden.Den trenger minimalt med pelstell og er fornøyd med å leve og sove utendørs. Den trenger mye fysisk mosjon.

 

Historikk for Amerikansk Foxhound

De første jakttrente engelske foxhounds kom til Amerika fra Storbritannia i 1650. Irske støvere av kerry-beagle-typen og franske støvere ble krysset inn, og resultatet ble dagens elegant bygde og hurtige rase.

Mer om Amerikansk Foxhound:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 303

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 32-34 kg
Tispe: 29-32 kg

Høyde (cm):

Hann: 56-64cm
Tispe: 53-61cm

Farge(r):

Alle farger tillatt

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hard

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt g...

Bilder av Amerikansk Foxhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk Foxhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk Foxhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.