Hollandsk Gjeterhund

Hollandsk Gjeterhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Hollandsk Gjeterhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Finnes i tre hovedgrupper
- korthåret
- langhåret
- strihåret

Hollandsk gjeterhund er intelligent, lojal, har sterke beskytterinstinkt og trives som vakthund. . Av natur er den dominerende, men når eieren har hundens respekt er den svært lett å styre og lydig, og på grunn av dens forstand svarer den svært fort på faste og konsistente trenermetoder. Hunden er ofte en «en-personshund», som er mest lojal til en person. Men som familiehund er den lekende, kjærlig og aktiv.

 

 

Korthåret hollandsk gjeterhund er i utstrakt bruk i Europa og USA som arbeidshund, først og fremst for politiet, skjønt de er mye brukt som redningshund også. En grunn til det er at de er mindre enn tysk gjeterhund og derfor er lettere for fører å plukke opp og bære med seg når det er behov for det. Motet til hunden er legendarisk.

En annen grunn til at den er blitt svært populær er at den ikke har vært utsatt for rasedyrking på samme måte som tysk gjeterhund. Slik har den unngått noen av de helse- og temperamentsproblemene som disse har, blant annet med hoftedysplasi.

Mer om Hollandsk Gjeterhund:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 223

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca.28kg
Tispe: ca.23kg

Høyde (cm):

Hann: 57-62 cm
Tispe: 55-60 cm

Farge(r):

Fra sølv til gull brindle

Pelslengde:

Kort, lang og strihåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Hollandsk Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hollandsk Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hollandsk Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.