Hvit Gjeterhund

Hvit Gjeterhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Hvit Gjeterhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Hvit Gjeterhund er en flott og elegant hund, som har sin opprinnelse fra Sveits.


 

 

Hvit gjeterhund er en modig, ivrig, våken og uredd hund. Den har mange av de samme egenskapene som schäfer, men samtidig har de også mange ulike egenskaper.
Den er munter, lydig og ivrig etter å lære, og kan brukes til det meste. Den elsker anstrengende og utfordrende aktiviteter, så ta den gjerne med på agility eller annen for for hundesport. Får den ikke ut sin energi kan den bli destruktiv, og da finner den gjerne på noe ugang på egenhånd. Den er også glad i lange turer, gjerne jogge eller sykkelturer. Sosialtrenging fra tidlig alder med stø og rolig ledeskap er en forutsetning for denne rasen.
Den er meget trofast mot sin familie og er flink med barn og dyr, men kan være noe reservert mot fremmede.

Historikk for Hvit Gjeterhund

I 1933 ble den hvite fargen på Scäferhunden forbudt. Men før dette kan du si at Hvit Gjeterhund og den tyske Schaferhunden var en og samme rase.

Etter forbudet forsvant de hvite nesten helt, ett unntak var England, hvor det fremdeles forekom en god del hvite schäfere.

Mest sannsynlig ville ikke Hvit Gjeterhund vært en egen rase, om ikke amerikanske og canadiske oppdrettere overså det tyske forbudet, og fortsatte med sitt oppdrett av hvite schäfere.

Først på 1970 tallet kom en hvit tilbake til Europa, nemlig i Sveits, og etter noen år ble det større etterspørsel for rasen og oppdrettet ble gjeldene.

I år 2000 ble rasen godkjent i Norge.

Hvit Gjeterhund er nå ulik schäferhunden på mange måter. På rasestandaren står det ulike ting om lynne og ellers ulikheter om eksteriøret.

Mer om Hvit Gjeterhund:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 347

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 30-40 kg
Tispe: 25-35 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-66 cm
Tispe: 53-61 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Kort eller Langhåret

Pels:

Rett med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Hvit Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hvit Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hvit Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.