Gresk Støver

Gresk Støver

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Gresk Støver.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Hellenikos Ichnilatis er av middels størrelse, rasen er en prototype av en jegerhund som bruker sin fine nese og høy gjennomsnittlig hastighet for å spore og fange sitt bytte. Dette er en jakhund som trives best i åpne områder, den vil ikke trives i sentrum i en leilighet.

Rasen er litt lengre enn høyden,kort, glatt hår. Overveiende svart med brune tegninger (det er ingen spesielle begrensninger på den brune tegninger, bortsett fra at fargen skal være rik og misfarging er en svært alvorlig type feil), en liten hvit flekk er tolerert på brystet. Hodet er edelt og houndy men aldri grov heller så tung som en sporhund. Ørene skal ligge flatt og være verken for lang eller for tung. Nesen og neglene er svarte og pigment bør være mørk og sterk. Rasen har en regelmessig saksebitt og øyet-felger skal være stram, viser ingen blinkhinner.

Modig, utgående, intelligent og noen ganger utålmodige, de er lidenskapelige jegere, men de er aldri onde. Vennlig, hengiven og svært leken. Som gårdshund er den lykkelig og nyttig på mange måter, den vil gi stemme i nærvær av fremmede eller fare, og jage nådeløst skadedyr. Ekstremt modig og oppfinnsom, besitter den utholdenhet og utspekulert nødvendig for å møte villsvin. Tradisjonelt, jakter rasen i par eller små grupper på tre eller fire hunder. De er overraskende raske og kraftige for sin størrelse. Mens hovedsak godmodig, er dette en uavhengig rase unge menn er best oppdratt av en erfaren fører. Modenhet kommer sent, vanligvis ved to eller tre år. Hellenikos Ichnilatis har en vakker og høy røst som kan høres på mange mil. Rasen gir stemme på jakten, og er skikket til å reise store avstander på galopp, i stand til å jakte selvstendig dersom den har tid, før den svinger haren mot føreren sin. Denne medfødte evnen betyr at rasen har et sterkt temperament, og de kan være sta hvis eieren deres er  saktmodig eller passiv. De er trege på modning. Røff håndtering gjør dem verre også mangelen på skikkelig disiplin, de må ha nøye veiledning, tålmodighet og forståelse.

Historikk for Gresk Støver

Hellenikos Ichnilatis er en hare hund, fødte til Hellas. Den har eksistert i tusenvis av år og dens forfedre er de gamle laconikoi (senere: lagonikoi, hvor Lagos = hare) kynes (hunder) innfødte i Sør-Hellas (Peloponnes). Disse ble beskrevet og rost av mange antikke forfattere og gjennom kolonisering og sjø-handel ble de utbredt i den antikke verden. Etterkommere av de antikke greske scenthundene finnes over hele Europa og utenfor. I opprinnelseslandet for rasen hadde ingen konkurranse, og på grunn av sin isolasjon i utilgjengelige fjellområder holdt rasen seg ren og lite endret. Antikkens Hellas dekket det meste av Balkan, black and tan, tricolor scenthounds finnes over hele dette området. I Hellas er det også en ikke-ennå offisielt anerkjent tricolor variasjon, lokalisert i det samme området som den gamle rasen tok sitt første navn, i Laconia (Sparta), på  Peloponnes. I 1996 ble Hellenikos Ichnilatis den første greske rasen som ble anerkjent av FCI.

Mer om Gresk Støver:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 214

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 17-20kg
Tispe: 17-20kg

Høyde (cm):

Hann: 47-55cm
Tispe: 45-53cm

Farge(r):

Svart og brun

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tettliggende, glatt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager...

Bilder av Gresk Støver

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gresk Støver, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gresk Støver kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.