Italiensk Spinone

Italiensk Spinone

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Italiensk Spinone.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Sosial, rolig og tålmodig. Meget utholdende jakthund i alle sorter terreng, som uten nøling tas seg gjennom røff vegetasjon eller kaster seg i kaldt vann. En utmerket apportør. Spesielle forutsetninger for et øket og hurtig trav.

Robust, kraftig og energisk; kraftig benstamme; velutviklet muskulatur, strihåret.

Nesten kvadratisk. Kroppslengden lik mankehøyden, med en toleranse på 1-2 cm. Hodelengden 4/10 av manke­høyden. Skallebredden (målt ved øyebrynsbuene) mindre enn halve hodelengden.

Pels:

Hårlag:
4-6 cm lang på kroppen, kortere på snute, hode, ører, foran på beina og poter. På baksiden av bena grov og buskete, men aldri beheng. Lange og stive hår danner øyebryn, mustasjer og et stritt sjegg. Pelsen er hard, stri, tett og ganske flat, uten underull.

Farge:
Hvit; hvit med orange tegninger; hvit med orange flekker; hvit med brune (kastanjebrune) tegninger; brunskimmel. Den ønskede brunfargen er som fargen til "kapucinermunkenes kappe".

Historikk for Italiensk Spinone

Italiens spinone er en en stående fuglehund opprinnelig fra Italia. Dette er en gammel og veletablert rase i Italia, den fikk sitt navn i 1887. Italiensk Spinone er en forholdsvis stor hund med en fremragende luktesans og er effektive i søket.

Mer om Italiensk Spinone:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 165

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 32-37
Tispe: 28-30

Høyde (cm):

Hann: 60-70
Tispe: 58-65

Farge(r):

Hvit med ulike nyanser

Pelslengde:

4-6cm

Pels:

Stiv, tett uten underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel we...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (...

Bilder av Italiensk Spinone

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Italiensk Spinone, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Italiensk Spinone kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.