Polsk Owczarek Nizinny

Polsk Owczarek Nizinny

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Polsk Owczarek Nizinny.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Polsk Owczarek Nizinny blir ofte kalt Pon.

Polsk owczarek nizinny er en polsk gjeterhundrase med røtter tilbake til 1500-tallet. Navnet betyr noe slikt som "Polsk lavlands hyrdehund", og hunden egner seg godt til å gjete buskap. Hunderasen vil veldig gjerne ha en jobb og gjøre, noe som gjør at den ikke egner seg for alle hundeeiere. Om den ikke blir tilstrekkelig stimulert intellektuelt, vil hundens kreative evner brukes til å finne på egne arbeidsoppgaver, noe som ikke alltid er like konstruktivt. F.eks. rive i stykker sofaen. Men, med tilstrekkelig stimulans, nok mosjon og en familie som har tid til å ta seg av en intelligent hund, vil den være svært familievennlig.

Hunden er mellomstor, og veier rundt 20 kilo. Den kjennetegnes av lang "labbetuss"-pels.

Hunden lærer fort, har en av hundeverdenens beste hukommelse, og er jevnt over trivelig og omgjengelig. Dog, det finnes mer sosiale raser, og tidlig sosialisering er en stor fordel.

Hunden kommer i flere farger, hvorav hvit/grå/svart og hvit/brun er mest vanlig. Hunden kan bli født med eller uten hale, og det er vanlig med kull der noen har hale og andre ikke har det.

Historikk for Polsk Owczarek Nizinny

Sannsynligvis ble denne rasen krysset frem fra andre små, langpelsede fjellgjeterhunder fra de ungarske slettene. De ble nesten utryddet under 2.verdenskrig.

Mer om Polsk Owczarek Nizinny:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 251

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-20 kg
Tispe: 16-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 45-50cm
Tispe: 42-47cm

Farge(r):

Alle farger og tegninger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Tett, grov, raggete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Polsk Owczarek Nizinny

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Polsk Owczarek Nizinny, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Polsk Owczarek Nizinny kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.