Toy Puddel

Toy Puddel

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Toy Puddel.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Puddelen finnes i fire størrelses varianter: Stor, mellom, dverg og toy
Når puddelen er klippet og frisert i den tradisjonelle løveklipp, har den et uttrykk av stolthet og verdighet.

 

Pudler er vanligvis oppmerksomme, rolige og tillitsfulle ovenfor mennesker, og passer derfor godt som familiehunder. De blir gjerne nært knyttet til sine eiere og er svært sosiale, selv om de kan være litt reservert overfor fremmede. Pudler er normalt ganske aktive, selv om de ikke krever mer mosjon enn andre raser. En må imidlertid regne med endel pelsstell.
 

Historikk for Toy Puddel

Det finnes relieffer med puddel lignende motiver fra så langt tilbake i tiden som Romertiden, og vi vet gjennom malerier og tegninger at puddelen var vanlig i Tyskland allerede på 1500 og 1600 tallet.

Siden Napoleonskrigene på 1800 har puddelen vært Frankrikes nasjonalhund. I 1936 ble Den Franske Puddelklubben dannet, og samme år ble den første rasestandarden for puddel offisielt utgitt.

FCI (Federation Cynologiqe Internationale), den Internasjonale kennelorganisasjonen som fastsetter hunderasenes standard, regner i dag Frankrike som puddelens opprinnelsesland.

Av de fire puddelrasene vi har, regnes Storpuddelen som den eldste puddelrasen.

Puddelen stammer fra braque-rasene, som med tiden har blitt våre dagers støvere og fuglehunder.
Puddelen er opprinnelig en jakthund, og med sin ullhårspels var den særlig egnet til å arbeide i vann. Jegerne klippet bort unødvendig pels, men sparte pels på følsomme steder, som for eks rundt leddene og rundt brystkassen.

Pomponen på halen og pelsen på hodet ble spart for at hunden skulle være lett å se når den arbeidet i vannet. Denne frisyren er svært lik en av de vanligste utstillingsfrisyrene, kontinental løve. Puddelen har utviklet seg fra å være en ganske grov og robust jakthund til dagens elegante selskaps- og utstillingshund. Dens lettlærthet og livlige væremåte gjorde den tidlig til en utbredt sirkushund. Puddelen er i dag en av verdens mest utbredte selskaps- og utstillingsraser og fremgangsrik i lydighet og agility.

Mer om Toy Puddel:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 172

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 2-3 kg
Tispe: 2-3 kg

Høyde (cm):

Hann: 23-28cm
Tispe: 23-28cm

Farge(r):

Sort, hvit, brun, grå, aprikos og rød

Pelslengde:

Krøllete

Pels:

Krøllete, vannavstøtende, tett

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Middels

Bilder av Toy Puddel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Toy Puddel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Toy Puddel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.