Alaska husky

Alaska husky

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Alaska husky.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Alaska husky er en mellomstor til stor polarhund med ypperlige trekkhundegenskaper, men typen mangler internasjonal anerkjennelse som egen hunderase fra de store stambokregisterene. Dette er en hundetype som opprinnelig stammer fra Alaska og det nordlige Canada.

Alaska husky minner om sibirsk husky og er en typisk polar spisshund av type, men den har ikke egen rasestandard og varierer mye i størrelse, vekt og pels. Kroppen er rektanglær i formen og smal. Lemmene lange og slanke. Langdistanse huskyer har ofte noe tettere pels og kraftigere bygning enn hunder som er avlet for kortere løp.

Hannene kan veie opp mot 28 kg, men veier mer typisk 23-26 kg. Tispene er lettere og veier typisk 18-23 kg.

Alaska husky er en typisk brukshund og trives best når den kan jobbe hardt. Den egner seg ypperlig som sledehund og den tåler stor belastning når den er godt trent, herunder også store variasjoner i temperatur og værforhold. De fleste konkurransekjørere foretrekker tisper mellom 20 og 23 kg og hannhunder mellom 22 og 26 kg. Hunder med gode poter og som kommer seg raskt etter anstrengelser blir favoriserte. Typen har også gode egenskaper som kløvhund og familiehund.

Alaska husky er en hund som krever mye mosjon for å trives. Den har utmerkede flokkegenskaper og trives best i flokk, enten med andre hunder eller sammen med familien.

Alaska husky er sunn hund med få arvelige problemer.

Historikk for Alaska husky

opprinnelige alaskahuskyen kan sies å ha vært et resultat av krysninger mellom ulike inuithunder (polare urhunder). Når den oppsto er uklart, men den opprinnelige typen er nok svært gammel. Dagens hunder er imidlertid også iblandet blodslinjer fra sibirsk husky, fuglehunder og mynder (kanskje også fra andre typer), for at de opprinnelige hundene skulle bli lettere og hurtigere. Blandingsforholdet mellom de ulike rasene som inngår er ukjent og varierer trolig også i ulike linjer. Man antar imidlertid at både pointer, vorstehhund og greyhound inngår. Hunder av mer opprinnelig type benevnes gjerne som «Pure Athabascan breed» i hjemlige trakter.

Når typen kom til Norge er ukjent, men den ble kjent gjennom Robert Sørlies triumfer i det prestisjefylte Iditarod løpet i 2003.


Mer om Alaska husky:

Vekt (kg):

Hann: 23-28
Tispe: 18-23

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anat...

Bilder av Alaska husky

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alaska husky, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alaska husky kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.