Anatolsk Gjeterhund

Anatolsk Gjeterhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Anatolsk Gjeterhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den anatoliske Shepherd Dog også kjent som Karabash (tyrkisk bokstavelige betydning: svarthodet) Den er en typisk vokterhund og vakthund som også kan brukes som jakthund. Den kan også bli en utmerket sporhund, trekkhund, kløvhund og familiehund

De ser ut som om de er tyngre enn de faktisk er, på grunn av den tykke pelsen.Anatolsk gjeterhund er en selvstendig hundetype som ikke bør velges som familiehund primært, men som kan bli en god sådan for mennesker med nok kunnskap og erfaring. Den skal være forsiktig med barn, men svært mistenksom ovenfor fremmede. Dette er en type hund som ikke passer i en leilighet, men trenger god plass, mye mosjon og faste oppgaver for å trives. Pelsen krever daglig stell.

Historikk for Anatolsk Gjeterhund

Det er sannsynlig at hunder av denne typen eksisterte for over 6000 år siden i Mesopotamia. Hundene ble kalt Coban Köpeği (gjeterhund)Mange tyrkiske oppdrettere mener at den anatoliske gjeterhund er en krysning av Kangal hunden og Akbash hunden.Den er en gigantstor molosser som stammer fra Anatolia i Tyrkia, der den har vært benyttet som vokterhund gjennom århundrer.Hovedoppgaven har tradisjonelt vært å beskytte husdyra mot ulv og andre rovdyr, men denne storvokste hunden brukes også som jakthund og militær tjenestehund i hjemlandet.

 

Mer om Anatolsk Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 331

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 50-65kg
Tispe: 40-55kg

Høyde (cm):

Hann: 74-81cm
Tispe: 71-79cm

Farge(r):

Ofte kremhvit men alle farger tillatt og maske er vanlig

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tykk dobbel pels med kort tett underull, noe stritt

Pelsstell:

Svært mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogg...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser ...

Bilder av Anatolsk Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Anatolsk Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Anatolsk Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.