Boykin spaniel

Boykin spaniel

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Boykin spaniel.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Boykin spaniel er en mellomstor rase. Den er avlet for jakt etter ville kalkuner i Wateree River Swamp i Sør Carolina.

Boykin spaniel er litt større enn den engelske Cocker Spanielen, men er tyngre i kroppen. Dette er en sørlig vannspaniel avlet for å tilpasse seg moderate klimaet i det sørøstlige USA.

Pelslengde og tetthet varierer mye på grunn av forskjellige raser som er brukt for å avle frem denne rasen. Enhver pels type er akseptabelt, med noen er nesten krøllete som den amerikansk vannspanielen til noen med veldig rett pels som en Field Spaniel. Lengden på pelsen er normalt 5-10cm over hele kroppen. Pelsen ligger tett, som på en Labrador.

Hunden er en allsidig jeger, jobber som retriever og sammen med jegeren. Deres utholdenhet i varmt vær og deres iver i jakten gjør dem godt egnet for due- og fasanjakt. De kan også brukes i sporing av hjort eller i oppleting av skadet vilt. Den hendige størrelsen gjør dem lette å ta med i kano eller en annen liten båt, og de er beskrevet som "hunden som ikke velterikke båten."

Boykin Spaniel er en vennlig og sosial hund som er fungerer meget bra i en familie, gjerne med mange utendørs aktiviteter. Den er lett trent og ivrig etter å jobbe. Hunden er svært stabilt rundt barn og går godt sammen med andre hunder.

De kan noen ganger bli beskrevet som energiske med stor utholdenhet og som holder ut hele dagen. De er svært tilpasningsdyktig til ulike miljøer, så lenge de får rikelig anledning til sosialt samspill og god tid til å bruke opp overflødig energi. Hunden. De lar seg ikke lett provoserte. Boykins har tendens til å være ivrige etter å behage og elsker sine eiere, og de elsker oppmerksomhet. Boykins har massevis av energi, og vil alltid overgå deg i de aktiviteter du velger.

Historikk for Boykin spaniel

Rasen Boykin Spaniel stammer fra jakthunder tidlig i det 20. århundre og er avlet frem som en pistol hund i South Carolina. Hundene måtte være små nok til å passe i de små båtene som brukes av jegere i sumpene. L. Whitaker Boykin (1861–1932) eksperementerte med blandinger av forskjellige raser, og den blandingen han kom frem til har blitt oppkalt etter han. Legenden forteller at Boykin startet sin avl med en hund av ukjent kulturarv som heter "Munan", funnet på gaten av en venn av Boykin's. The Chesapeake Bay Retriever , Springer Spaniel , Cocker Spaniel , and the American Water Spaniel kan ha vært med på utviklingen av rasen. Det området der rasen utviklet seg, rundt Camden, South Carolina, var en ferieby, og rasen ble lagt merke til av besøkende og så spredt rundt om i USA.

Foreningen Boykin Spaniel Society ble dannet i 1977 og begynte å opprettholde en rasebok i 1979. Denne BSS rasebok har vært "lukket" siden 1982, noe som betyr at kun hunder fra BSS registrerte foreldre kan bli registrert med BSS.

Boykin spaniel ble anerkjent av United Kennel Club i 1985.

På 1990-talle dannett en gruppe entusiaster Boykin Spaniel Club og Breeders Association of America for å oppnå AKC anerkjennelse av rasen og å få tilgang til AKC Spaniel Hunt Tester og AKC Spaniel Field Trials holdt i hele landet. The BSCBAA var den første Boykin Spaniel organisasjon til å danne og opprettholde en "Code of Ethics". I 2007 ble Boykin Spaniel Club Og Breeders Association of America anerkjent av AKC som den overordnede klubben for rasen.

I 1997 rasen kom inn i American Kennel Club's Foundation Stock Service opptak program. I januar 2006 ble rasen kvalifisert for å konkurrere i AKC Spaniel Hunt tester for offisielle AKC titler. In July 2006 the Boykin Spaniel was eligible to earn AKC titles in AKC agility, tracking, rally obedience, and regular obedience. I juli 2006 Boykin spaniel var kvalifisert for å tjene AKC titler i AKC agility, sporing, rally lydighet, og vanlig lydighet. 1. januar 2008 ble Boykin Spaniel anerkjent av American Kennel Club's Diverse Group. I april 2009 i styremøtet til AKC ble det besluttet for å flytte Boykin Spaniel inn i Sporting-konsernet. I desember 2009 ble Boykin Spaniel offisielt en AKC registrert rase.

Antall registrerte kull i BSS og Britiske Kennelklubbens viser at Boykin Spaniel er raskt blitt en av de vanligste spaniel rasene i Amerika.

Mer om Boykin spaniel:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13-18kg
Tispe: 11-16kg

Høyde (cm):

Hann: 39-46cm
Tispe: 35-41cm

Farge(r):

brun til svart

Pelslengde:

5 til 10 cm

Pels:

Fra krøllete til glatt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var så...

Bilder av Boykin spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Boykin spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Boykin spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.