Carpathian Sheepdog

Carpathian Sheepdog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Carpathian Sheepdog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dette er en gjeterhund som har blitt brukt av rumenske hyrder i Karpaterfjellene i århundrer for å forsvare flokken, den er en utmerket vakthund.

Carpathian Sheepdog er en naturlig vakthund. De har en sterk lojalitet til deres herre og en lidenskapelig hengivenhet til sitt arbeid. Den trenger lange og "tøffe" turer gjerne i ulent og bratte terreng. Den vil ikke trives i små leiligheter. Hage eller et inngjerdet område vil være bra da den trives best ute.

Historikk for Carpathian Sheepdog

Carpathian Sheepdog ble avlet frem fra en endemisk rase som finnes i Carpatho-donauske området. Den første standarden ble skrevet i 1934 av National Institute of Zootechny. Denne standarden ble endret og oppdatert i 1982, 1999 og 2001 av den rumenske Cynological Association. Teknisk komité R.C.A. tilpasset standard 30.03.2002.

Mer om Carpathian Sheepdog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: ca. 45 kg
Tispe: ca. 45 kg

Høyde (cm):

Hann: 64 - 74cm
Tispe: 58 - 66 cm

Farge(r):

Sobel med svart (ulvegrå) i forskjellige farger

Pelslengde:

Langt

Pels:

Hard, tett og rett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Carpathian Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Carpathian Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Carpathian Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.