Catahoula Bulldog

Catahoula Bulldog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Catahoula Bulldog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Catahoula bulldog er (ikke en rendyrket hund),en hund som er blitt krysset mellom Catahoula leopard hund og den amerikanske bulldogen for et bestemt formål. Navnet Catahoula kommer fra et indiansk ord som betyr "klart vann".

Instinktene til denne hunden er knivskarpe, og dens intelligens gjør den til en topp brukshund. Den er lojal og lett å trene.Den er tolaerat ovenfor barn og elsker å være sammen med sin familie. Sosial trening og oppdragelse bør begynne i tidlig alder.

Historikk for Catahoula Bulldog

Catahoula bulldog har eksistert i over 100 år, for det meste i det sørlige USA. Det er rapportert at gårdbrukere ville ha en hund for gjeting, fange griser samt jakte på svartbjørn. Mens Catahoula leopardhunden var veldig flink til å lokke til seg en gris, så var de ikke store eller robuste nok til selv å fange den. Den amerikanske bulldogen hadde denne ekstra størrelsen, vekten og den kraftige kjeven samt å være en utmerket jakthund.Mens Catahoula leopardhunden hadde intelligensen, hurtigheten, utholdenheten og instinktene av jakt og gjeting.
Resultatet av å kombinere disse to rasene var en stor, mer robust, og mer intelligent hund med økt kompetanse i jakt og gjeting.

Mer om Catahoula Bulldog:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 34 - 46 kg
Tispe: 34 - 46 kg

Høyde (cm):

Hann: 55-66 cm
Tispe: 55-66 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Catahoula Bulldog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Catahoula Bulldog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Catahoula Bulldog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.