Cypro Kukur

Cypro Kukur

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Cypro Kukur.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Cypro Kukur er ganske gammel rase, den er ikke veldig populær i India, og er relativt ukjent i  verden. Selv om dette er en svært sjelden rase er den visstnok mer vanlig i Vesten enn sitt hjemland.

Denne rasen er veldig aggressive og territorial, så den er en ypperlig vakthund. Tidlig sosialisering er avgjørende for at den kan fungere i det urbane livet. I utseende ligner denne rasen på Sindh hundene.

Historikk for Cypro Kukur

Opprinnelsen til Cypro Kukur eller Kumaon Mastiff kan spores tilbake til Himalaya-fjellene der den ble avlet av Kumaon stammen. Ordet kukur betyr "hund" på sanskrit og ordet "Cypro" er etter landet Kypros, fordi Kumaonsene trodde rasen opprinnelig kom fra Kypros. Rasen har mye til felles med den indiske / Sindh Mastiffen. Cypro Kukur er en sjelden rase, og er ikke anerkjent av noen fremtredende organisasjoner.

Mer om Cypro Kukur:

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: ca.70 cm
Tispe: ca.70 cm

Farge(r):

Brindle, alt fra lys til mørke nyanser med eller uten hvite tegninger.

Pelslengde:

Kort

Pels:

Myk

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Cypro Kukur

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cypro Kukur, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cypro Kukur kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.