Karakachan

Karakachan

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Karakachan.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen er en typisk Molosser som er opprettet for å vokte sin eier, småfe og eiendommen. Den går ikke av veien for å kjempe imot ulv eller bjørn for å forsvare sin eier og hans familie.
 

Karakachan hunden er streng territorielle. Den aksepterer flokken som sitt territorium, uansett hvor den er. Når de befinner seg i nærheten av flokken, blir de synlig aggressive dersom flokken blir truet. Hvis en fremmed prøver å fjerne et dyr fra flokken, vil hundene bli alvorlig aggressive. Når en flokk passerer gjennom en landsby, vil hundene gå rolig så lenge menneskene lar dem passere i fred og ro.

Historikk for Karakachan

Karakachan er en av Europas eldste raser. Dens forfedre ble formet så tidlig som det tredje årtusen f.Kr. Karachan er en del av opprinnelsen til den bulgarske gjeterhunden. De er forskjellige raser så de må ikke forveksles.

Mer om Karakachan:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40–55 kg
Tispe: 30–45 kg

Høyde (cm):

Hann: 63–75 cm
Tispe: 60–69 cm

Farge(r):

Tofarget eller tricolor, med flekker

Pelslengde:

Kort eller lang

Pels:

Tett med mye underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Karakachan

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Karakachan, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Karakachan kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.