Welsh Corgi Cardigan

Welsh Corgi Cardigan

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Welsh Corgi Cardigan.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Welsh corgi Cardigan er en kortbeint gjeterhund med opprinnelse i Storbritannia.

Welsh corgi cardigan er en robust, livlig, aktiv, utholden og oppmerksom hunderase som regnes som lojal, leken og rolig omkring barn. Som gjeterhunder flest trenger den rikelig med både psykiske og fysiske utfordringer for å trives maksimalt, men den tilpasser seg godt til de fleste typer boforhold (også mindre leiligheter). Pelsen er av en type som bør børstes daglig.

Historikk for Welsh Corgi Cardigan

Det eksisterer flere ulike teorier om corgiens opphav, hvorav flere inkluderer et opphav fra nordiske spisshunder som ble bragt til landet av vikingene. Mange mener at Cardigan ble introdusert av kelterne i Wales, men det har aldri blitt ført bevis for noe av dette. Man vet imidlertid at dagens Welsh corgi cardigan og Welsh corgi Pembroke begge er resultater av krysninger med tilsvarende hunder på 1800-tallet. Før dette var variasjonen større. De ble skilt som hunderaser i 1934

Mer om Welsh Corgi Cardigan:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 038

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13 - 19 kg
Tispe: 11 - 17 kg

Høyde (cm):

Hann: ca.30 cm
Tispe: ca.30 cm

Farge(r):

Alle farger med eller uten hvite tegninger

Pelslengde:

Kort til middels lang

Pels:

Glatt,hard, rett, myk underpels

Pelsstell:

Svært mye

Allergi:

Middels

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Kveghunder
...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjeterh...

Bilder av Welsh Corgi Cardigan

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Welsh Corgi Cardigan, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Welsh Corgi Cardigan kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.