Cane Corso

Cane Corso

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Cane Corso.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Cane Corso er stor hund av molossertype. Den stammer fra Italia, der den tradisjonelt har blitt brukt som gårdshund, jakthund og ren vakthund.I tidligere tider var denne hunden vanlig over store deler av Italia, men nå er den mest vanlig lengst sør i landet - spesielt i provinsen Puglia

Cane corso er en lett rektangulær og meget kraftig hund med en kort, glatt tilliggende pels som krever lite stell. manken er høyere enn krysset. Ryggen rett og meget muskuløs. Lendet kort og kraftig, og krysset langt, bredt og lett sluttende. Halen er ganske høyt ansatt og svært tykk ved roten. Hodet er typisk for molossere, med bred skalle, markert pannefure og stopp, og brede, kraftige kjaker. Skuldrene er svært muskuløse og overarmene sterke. Underarmene skal være rette og kraftige. Håndledd og mellomhånd skal være elastiske. Framlabbene skal være som kattepoter. Baklabbene skal ikke være fullt så kompakte som framlabbene. Sterke bakben.

Pelsen skal være kort, glansfull og tett med noe underull. Fargen kan være skifer, blygrå, lysgrå, lys fawn (gulbrun), mørk fawn, hjorterød, sort eller brindlet.

Skulderhøyden hos hannhunder ligger normalt på 64-68 cm og hos tisper 60-64 cm. Et avvik på +/- 2 cm tolereres. Vekten er normalt 45-50 kg hos hanner og 40-45 kg hos tisper.

Cane corso er en typisk famile- og brukshund for folk med lang erfaring med hunder som kan være territoriale og kanskje har en noe primitiv atferd. Rasen utgjør ofte en ypperlig vakthund, men den har også kvaliteter som jakthund - kanskje helst for villsvinjakt. Rasen har dessuten en rekke kvaliteter innen hundesport.

Cane corso er normalt en hund full av energi og mot. Holdningen er stolt og velbalansert. Den er harmonisk, snill og svært gjerne lojal mot sine egne, men ofte reservert overfor fremmede. Den kan være noe beskyttende overfor egne barn.

Rasen har et stort behov for fysisk (daglig mosjon) og mental stimulering for og kunne fungere godt som familiehund, og uten rett stimulering blir den lett rastløs. Siden den er en aktiv og tildels krevende hund, passer den defintivt ikke en hund for alle.

Rasen trenger å bli tidlig sosialisert og eieren bør trene lydighet med hunden fra den er liten valp. Temperament er normalt stabilt godt, men den krever mye oppmerksomhet og trening om den skal forbli en harmonisk familiehund. Skal man holde en slik hund bør man ha erfaring med dominante og primitive hunder. Spesielt hanner kan være dominante og vil kunne utfordre deg hvis den anser mulighet til å oppnå lederrollen i flokken (ditt hjem og familie). Størrelsen og ferdighetene tatt i betraktning bør derfor en cane corso helst eies av mennesker med tidligere erfaring fra slike hunder.

Cane corso er en rolig og stødig hund, som kan brukes til det meste. De passer bra til andregangs-hundeeiere. Den er snill og lojal, sammtidig som den er aktiv. Corso kan bla brukse til utstillig,bruks osv. Dette er en rase, som bare har vært her i ca 10 år.

Historikk for Cane Corso

Man har lenge antatt at cane corse nedstammer direkte fra antikkens romerske molossere, men ingen har ført bevis for dette. Man vet således ikke nøyaktig når hunderasen oppsto, selv om man trygt kan plassere den til 1800-tallet hva endelig utforming angår. I tidligere tider var denne hunden vanlig over store deler av Italia, men nå er den mest vanlig lengst sør i landet - spesielt i provinsen Puglia.

Rasenavnet stammer fra det latiske ordet «cohors», som betyr beskytter av gårdsplass eller innhegning. Det første man kjenner til rasen stammer fra begynnelsen av 1500-tallet, da den ble brukt som jakhund og vakthund. I 1999 fikk rasen en midlertidig anerkjennelse av FCI, men den mangler fortsatt full anerkjennelse.

Mer om Cane Corso:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 343

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 45-50
Tispe: 4045

Høyde (cm):

Hann: 64-68
Tispe: 60-64

Farge(r):

Skifer, blygrå, lysgrå, lys fawn, mørk fawn, hjorterød, sort eller brindlet.

Pelslengde:

kort

Pels:

Glansfull og tett med noe underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastif...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, ...

Bilder av Cane Corso

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cane Corso, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cane Corso kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.