Dvergpinscher

Dvergpinscher

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Dvergpinscher.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dvergpinscher er en liten hunderase som er i slekt med mellompinscheren. Dvergpinscheren er en rottefanger fra Tyskland.

Rasen er rask, aktiv og leken. Har man en matglad dvergpinscher sies det att man kan lære den hva som helst. Den elsker og arbeide og liker alle aktiviteter som lydighet, agility, spor og er en populær utstillingshund. Den tynne pelsen kan gjøre att den kan bli vanskelig å motivere på regnværsdager og kalde dagar med hensyn til lydighet.

En dvergpinscher kan bli en perfekt familiehund, om alle i familien bytter på og aktivere og gi den mat og så videre. Hvis ikke har den en tendens til å bli en enmannshund. Til tross for at den er så liten kan den bjeffe en del og bør trenes på og ikke vokte. Hunden/rasen krever kunnskap og tålmodighet og absolutt ikke harde oppdragelsesmetoder. Fokus på aktivitet må ikke glemmes, en dvergpinscher er ikke en sofahund. Med humor, tid og konsekvent innlæring kan man få en lærevillig og arbeidsvillig hund.

Dvergpinscheren er en relativt frisk hund og lever lenge; 15 år er ikke uvanlig. Det anbefales at avlsdyr er utan anmerkninger med hensyn til øyne og patella.

Historikk for Dvergpinscher

I pinscherkullene ble det i blant født dvergpinschere som i tidligere tider ble avlivet. I 1870 begynte man og avle på miniatyrene, først og fremst av konge og adel som selskapshund og vakthund, slik at de ble avlet frem i mindre størrelse. Rasen ble første gang omtalt her i landet da Dronning Maud kom til Norge i 1905 med en dvergpinscher fra England.

Dvergpinscheren kommer opprinnelig fra Tyskland. Den er livlig, temperamentsfull, selvsikker og balansert. Dette gjør den til en trivelig familie- og selskapshund. Ved det forrige århundreskiftet fantes det svært mange dvergpinschere. Stamtavler fra 1925 inneholder opptil 1300 hunder. Av de mange fargevariasjonene avler man i likhet med mellompinscher de ensfargede i hjorterød, rødbrun til mørkebrun, og i sort og tan på lakksort med røde eller brune (tan) tegninger.

Mer om Dvergpinscher:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 185

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-6 kg
Tispe: 4-6 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm

Farge(r):

Hjorterød, rødbrun til mørkebrun, sort med tan

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett slett pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, mol...

Bilder av Dvergpinscher

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dvergpinscher, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dvergpinscher kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.