Australian Kelpie

Australian Kelpie

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Australian Kelpie.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Australian Kelpie, Australias vanligeste gjeterhund, er et produkt av det miljøet den er utviklet i, like typisk for Australia som merinosauen og eucalypsus treet. Uten den ville en ikke kunne klare arbeidet med sauene på de store tørre områdene, der hundene må arbeide hele dagene og kunne tilbakelegge enorme avstander over stenfylt og ujevnt terreng, ofte i temperaturer på over 40 grader celcius i skyggen.

Har du en jobb som må gjøres? Få hjelp av en australsk kelpie, denne livlige rasen er som skapt for hardt arbeid. Over 100.000 kelpier jobber på gårder i Australia. Det er en brukshund som fortsatt brukes til det den ble avlet for. Kelpien kombinerer besluttsomhet med intelligens og flytter sau med en unik teknikk som går ut på å løpe på sauens rygg, rasen har er unik balanse.
Den ble avlet frem på midten av 1800-tallet, for å gjete merinosau i Australias røffe, varme terreng. De var så gode at de gamle sier at Australia ble bygd opp av kelpien.
De har tolagspels som kan ha mange forskjellige farger. De har tett underull og en vannavstøtende dekkpels som beskytter dem mot været.
Du vil aldri kjede deg sammen med en kelpie, men du må se til at den får nok mosjon. den passer nok bedre på en gård eller i et hus med stor hage enn i en liten byleilighet, men alt går så lenge den får nok mosjon og stimulans.
Pelsstellet er lettvint, tiden du sparer på pelsstellet vil du måtte bruke på trening i stedet. Kelpien er smart, så eierne må våre fokusert og kunne ta sjefsrollen. Den passer godt  hos en aktiv familie, den er energisk og lojal og trenger også mye mental stimuli for å trives og holde seg i form.

Det er dens uttømelige energi og arbeidsvilje sammen med evnen til å kople av når de ikke er arbeid og dens vilje til samarbeid ,og arbeide selvstendig som har gjort denne rasen populær som gjeterhund for mange ulike dyreslag i snart alle verdensdeler. Det er en harmonisk hund om han får utløp for sin mentale energi gjennom å få arbeide.

Mer om Australian Kelpie:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 293

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 14 - 21 kg
Tispe: 14 - 21 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 - 51 cm
Tispe: 43 - 48 cm

Farge(r):

Svart, svart & tan, rød, rød & tan, sjokoladebrun, fawn og blå.

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Tett, rett, hard og flattliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Australian Kelpie

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Australian Kelpie, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Australian Kelpie kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.