Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Riesenschnauzer.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Riesenschnauzer er den største av schnauzerene. Riesenschnauzer er en stri rase og må ha en bestemt oppdragelse. En utmerket brukshund og familiehund.

Pelsen er stri, og må trimmes regelmessig. Den finnes i fargene sort, og salt-og-pepper. Vinterstid utvikler disse hundene tett underull, avhengig av hvor mye ute de er og hvor kaldt det er selvsagt.

Før var det vanlig å kuppere både hale og ører på denne hunden, men dette er nå forbudt i Norge.

Riesenschnauzer er en typisk brukshund på alle måter, og som sådan er den mye benyttet som kløvhund og trekkhund. Den blir ofte benyttet som tjenestehund, både hos politiet og i forsvaret. Rasen regnes også som en ypperlig vakthund og en god familiehund. Den egner seg også meget godt som redningshund og lavinehund, pga. sitt pågangsmot og høye arbeidslyst.

I tidligere tider ble den i visse deler av Tyskland mest brukt som gårdshund, og da spesielt som stallhund og vognhund. Under 2. verdenskrig ble Riesenschnauzeren brukt som patruljehund på den tyske jernbanen.

Riesenschnauzer er ikke en hunderase for uerfarne. Om man skal velge en slik hund bør man også være ganske aktiv selv, siden den krever mye mosjon og mental aktivering for å ikke bli en problemhund. Når den blir aktivisert regnes rasen som en god familiehund, rolig og avbalansert som den er. Den er imidlertid både selvstendig, uredd, ubestikkelig og noe resevert for fremmende. Vokterinstinktet er meget sterkt, og rasen regnes inn i gruppen av vakt- og vokterhunder. Den regnes som lærevillig og hardt arbeidende.

Historikk for Riesenschnauzer

riesenschnauzeren er et resultat av krysninger mellom den opprinnelige schnauzeren (også kalt standard schnauzer og mellomschnauzer), bouvier des flandres og grand danois. Trolig oppsto rasen på slutten av 1800-tallet i området Württemberg i Tyskland, der de ble brukt som stallhunder.

Rasen ble første gang vist på en utstilling i 1909 i Tyskland , da under navnet münchenschnauzer. Den ble anerkjent som egen rase i 1923.

Mer om Riesenschnauzer:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 181

Størrelse:

stor

Vekt (kg):

Hann: 35-47kg
Tispe: 35-47kg

Høyde (cm):

Hann: 60-70 cm
Tispe: 60-70 cm

Farge(r):

svart, salt-og pepper

Pelslengde:

Kort

Pels:

stri,tett

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Schnauzere
...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. h...
Stallhunder
...stallerhunder var en type brukshunder som ble mye benyttet i europa før andre verdenskrig. stallhunder var gjerne m...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molos...

Bilder av Riesenschnauzer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Riesenschnauzer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Riesenschnauzer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.