Serra Da Estrelahund

Serra Da Estrelahund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Serra Da Estrelahund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Serra da estrelahund er en storvokst molosser som gjennom århundrer har vært avlet som vokterhund av bøndene i Serra da Estrela, nord i Portugal. Hunderasen er sjelden utenfor hjemlandet.

Serra da estrelahund er en storvokst og kraftig molosser av type. Den finnes i en korthårsvariant og en langhårsvariant, som ellers har samme rasestandard. Korhårsvarianten stammer opprinnelig fra den nordre delen av Serra da Estrela, mens langhårsvarianten stammer fra de sørlige strøkene av fjellkjeden.

Serra da estrelahund er en utmerket brukshund som egner seg spesielt godt som vokterhund (territorialvokter), vakthund og trekkhund. Den har også egenskaper som kløvhund og jakthund, men den har aldri vært avlet for slike formål. Den har dessuten kvaliteter som familiehund og utstillingshund, selv om den nok passer best for svært erfarne hundefolk.

Serra da estrelahund kan være aggressiv mot fremmede og passer best som familiehund for mennesker som har erfaring med hunder som har primitiv atferd. Rasen passer imidlertid best som brukshund og bør ha oppgaver som den er avlet for, for å trives. For de rette vil den imidlertid kunne utgjøre den perfekte familiehund. Pelsen trenger daglig vedlikehold.

Historikk for Serra Da Estrelahund

Serra da estrelahund stammer fra områder i fjellkjeden Serra da Estrela og regnes som en av de eldste hunderasene på den iberiske halvøya, der bøndene gjennom århundre har drevet avl med rasen på grunn av dens egenskaper som vokterhund og vakthund. Det finnes ingen dokumentasjon på at slike hunder fantes utenfor hjemlandets grenser før etter 1972, da det ble eksportert noen hunder til USA. Til Norge kom rasen først i 1979, men den har aldri blitt populær her.

Rasestandarden for FCI er fra 20. desember 1966. Den første forsøket på en rasestandard stammer fra 1922, men en offisiell standard fikk rasen først i 1933.

Mer om Serra Da Estrelahund:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 173

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40-50kg
Tispe: 30-40kg

Høyde (cm):

Hann: 65-72cm
Tispe: 62-68cm

Farge(r):

Fawn, ulvegrå og gul. Enten ensfarget eller med hvite tegninger.

Pelslengde:

Kort eller langhåret

Pels:

Grov

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser o...
Vokterhunder
...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, eiendommer og ...

Bilder av Serra Da Estrelahund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Serra Da Estrelahund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Serra Da Estrelahund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.