Østerriksk Pinscher

Østerriksk Pinscher

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Østerriksk Pinscher.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den østerrikske pinscheren er en aktiv, glad hund som alltid er med på noe gøy! Den har en fantastisk god nese og egner seg godt til sporarbeid. Den er livlig og uredd så grener som agility og flyball er ypperlig for denne rasen. Den vil også gjerne arbeide sammen med eieren, så lydighet er heller ikke noe problem med denne hunden. Den er opptatt av familien sin og mister ikke familien av syne f.eks på skogstur.

Den har et svakt utviklet jaktinstinkt, men det stopper den ikke fra å prøve seg på rotter og mus. Også fugler og katter kan få føle pinscherens glede for å jage. Større dyr får gå i fred.

Den er en fantastisk god vakthund og vil varsle om alt som kommer innenfor territoriet. Det betyr ikke at den ikke kan bo i byen! Den lærer fort hva som er kjente lyder og hva som betyr at dørklokka snart ringer.

Den er tilbakeholden overfor fremmede og nesten plagsomt glad i kjente! Mens den helst vil oversees av fremmede, ligger den rundt halsen på kjente. Nysgjerrig som den er, varer det ikke lenge før du blir flyttet fra kategorien fremmed til kjent.

Sosial overfor andre hunder, men hannhunden kan ha en tendens til å ville dominere andre hanhunder.

Dette er en veldig "våken" hund og den vil forstå alt som skjer rundt den. Den lærer meget fort, både noter og unoter, så jeg anbefaler den ikke som en førstegangshund. Er du litt erfaren, sosial og trygg på deg selv og vil ha en aktiv, munter rase, så er dette noe for deg! Rasestandard:
Helhetsinntrykk: Kompakt, kraftig bygd hund av middels størrelse med et muntert og oppvakt uttrykk.

Hode: Pæreformet, harmonisk passende til kroppen, bred, hvelvet skalleparti med tydelig fure i pannen. Kraftige tyggemuskler, tydelig stopp, sort nese, kraftig neseparti med rett neserygg. Stramme tilliggende, sorte lepper. Store, runde øyne som er mørk pigmenterte. Knappeører, små og høyt ansatte. halsen er middels lang og kraftig.

Kropp: Godt utpreget manke. Rygg og lend er kort og bred, krysset langt og bredt. Brystet er dypt, tønneformet med sterk brysmusklatur. Lett opptrukken buk.

Hale: Høyt ansatt, kraftig og middels lang. Tett behåret.

Bygning: Kraftig knokkelbygning. Langt skråliggende skulderblad, middelslange og like forbein, velvinklet bakpart med brede køller på overlår. Godt sluttede poter med kraftige klør. Jordvinnende bevegelser, flytende og harmoniske.

Pels: Tett, dobbel pels. Dekkpelsen er kort til middels lang, tett, glatt og tilliggende. Underullen er tett og kort. Lette skjørt på baklårene.

Farge: Gylden rødbrun, brungul, hjorterød, sort med tan. Hvite avtegninger på bryst, neseparti, hals, strupe, nakke, poter og halespiss. Manglende hvite tegninger ansees ikke som feil.

Historikk for Østerriksk Pinscher

Den Østerrikske Pinscheren stammer fra den gammel-Østerikske Landpinscheren som enda i den siste halvdel av det 19. århundret var vidt utbredt som en nøysom og allsidig gårdshund.I 1921 begynte man en planmessig renavl av rasen. Den ble 16. oktober 1928 anerkjent av den Østerrikske kennelklubb som Österreichischer kurzhaariger Pinscher. Rasenavnet ble i 2000 endret til Österreichischer Pinscher.

Mer om Østerriksk Pinscher:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 064

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

rødbrun, brungul, hjorterød, sort med tan

Pelslengde:

kort til middels lang

Pels:

Tett dobbel pels

Allergi:

endel

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hunden...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser ...

Bilder av Østerriksk Pinscher

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Østerriksk Pinscher, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Østerriksk Pinscher kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.