Beskrivelser og opplevelser med Finsk Spets

Beskrivelse av Finsk Spets

Finsk spets, også kjent som den finske spisshunden, er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Finland. Rasen har en karakteristisk spiss snute, trekantede ører og et fluffy, pelsaktig hale.

Finsk spets er kjent for sin energi, utholdenhet og intelligens, og er ofte brukt som jakthund i Finland. De er gode til å spore opp vilt og har en god luktesans. Rasen er også kjent for å være modig og pålitelig, og er derfor en populær familiehund.

Finsk spets er en lojal og hengiven følgesvenn som trives i familien sin. De er aktive hunder som krever mye mosjon og stimulering, og er glade i å leke og lære nye triks. Rasen er vanligvis vennlig mot mennesker, men kan være reservert mot fremmede.

Finsk spets har en kort, tett pels som krever minimalt med vedlikehold. De er generelt sunne hunder uten store helseproblemer, og har en forventet levetid på rundt 12-14 år.

Bilder av Finsk-Spets

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Finsk-Spets, nr 2561. Bilde av Finsk-Spets, nr 2553. Bilde av Finsk-Spets, nr 2559. Bilde av Finsk-Spets, nr 2554. Bilde av Finsk-Spets, nr 2552. Bilde av Finsk-Spets, nr 2562. Bilde av Finsk-Spets, nr 2555. Bilde av Finsk-Spets, nr 2563. Bilde av Finsk-Spets, nr 2557. Bilde av Finsk-Spets, nr 2556. Bilde av Finsk-Spets, nr 2551. Bilde av Finsk-Spets, nr 2558. Bilde av Finsk-Spets, nr 2560.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Finsk-Spets, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Finsk-Spets kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Finsk-Spets:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 049

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 12-13kg
Tispe: 7-10kg

Høyde (cm):

Hann: 44-50 cm
Tispe: 39-45 cm

Farge(r):

rødbrun eller gyllenrød

Pelslengde:

Medium

Pels:

Underullen er kort, tett og myk

Pelsstell:

en del

Allergi:

ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hun...
Finske-hunderaser
...teorier om hunden i finland en teori er at de finske spisshundene er etterkommere av den såkalte torvhund...