Beskrivelser og opplevelser med Østsibirsk Laika

Beskrivelse av Østsibirsk Laika

Østsibirsk Laika er en hunderase som stammer fra østlige deler av Sibir, og som har blitt avlet frem for jakt og trekk. Disse hundene er middels store, kraftige og robuste, og har en livlig personlighet. Pelsen er tett og varierer i farge fra hvit til grå eller rød, og noen ganger har de også sorte eller brune flekker.

Som jakthunder har Østsibirsk Laika en utmerket luktesans og er flinke til å spore opp bytte. De er også gode til å jage og fange småvilt, som ekorn og harer, og kan til og med takle større dyr som bjørner og elger.

Disse hundene trives best når de får utfolde seg i naturlige omgivelser, og det er viktig å gi dem nok mosjon og mentalt stimuli. De er glade i å være sammen med mennesker og er lojale og hengivne mot sine eiere, men kan være reserverte overfor fremmede.

Østsibirsk Laika er en sunn rase med få helserelaterte problemer, men som med alle hunderaser er det viktig å gi dem riktig fôr, trening og regelmessige veterinærkontroller. Samlet sett er dette en flott hunderase for aktive mennesker som liker å tilbringe tid i naturen.

Bilder av Ostsibirsk-Laika

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1893. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1902. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1895. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1885. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1898. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1890. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1891. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1894. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1887. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1892. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1897. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1888. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1889. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1899. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1886. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1896. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1900. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 1901.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ostsibirsk-Laika, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ostsibirsk-Laika kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ostsibirsk-Laika:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 305

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30 kg

Høyde (cm):

Hann: 55-63 cm
Tispe: 53-51 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Hard og slett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene ...