Beskrivelser og opplevelser med Jurastøver

Beskrivelse av Jurastøver

Jurastøver er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Jura-fjellene i Sveits og Frankrike. Disse hundene er kjent for å være gode jakthunder, spesielt på småvilt som hare og rev. De har en sterk luktesans og er kjent for å være utholdende og energiske når de jakter.

Jurastøveren har en karakteristisk fargekombinasjon av hvitt, sort og brunt. Pelsen er kort og tett, noe som gjør at de tåler kalde temperaturer godt. Rasen er også kjent for å være vennlige og sosiale, og passer derfor godt som familiehunder.

Jurastøveren trenger regelmessig mosjon og trening for å trives. De liker å være aktive og har et stort behov for å utforske og lukte på omgivelsene sine. På grunn av deres jaktinstinkt bør de holdes i bånd når de er utenfor huset eller hagen.

Alt i alt er jurastøver en flott hunderase for aktive familier som liker å tilbringe mye tid utendørs, spesielt for de som er interessert i jakt og friluftsliv.

Bilder av Jurastover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Jurastover, nr 6656. Bilde av Jurastover, nr 6657. Bilde av Jurastover, nr 6655. Bilde av Jurastover, nr 6654. Bilde av Jurastover, nr 6651. Bilde av Jurastover, nr 6652. Bilde av Jurastover, nr 6649.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Jurastover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Jurastover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Jurastover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 059

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 49-59cm
Tispe: 47-57cm

Farge(r):

Sort under sort pels og lysere under tanfargen.

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, ru, etterliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye