Beskrivelser og opplevelser med Braque d'Auvergne

Beskrivelse av Braque d'Auvergne

Braque d'Auvergne er en fransk hunderase som er kjent for sin elegante utseende og allsidighet som jakthund. Denne rasen er en av flere varianter av Braque-familien, og er en relativt sjelden hunderase utenfor Frankrike.

Braque d'Auvergne har en middels stor kropp med en muskuløs og atletisk bygning. Pelsen er kort og tett, med en karakteristisk svart og hvit fargekombinasjon, ofte med flekker eller striper av svart og hvitt. Rasen har et markant uttrykk i ansiktet med mørke øyne og hengende ører som er bredt plassert.

Som jakthund er Braque d'Auvergne svært allsidig og kan brukes til jakt på både fugl og annet vilt. Den er kjent for sin gode luktesans og evne til å følge en luktspor over lange avstander. Rasen er også kjent for å være lydig, intelligent og lærevillig, noe som gjør den til en utmerket følgesvenn både i og utenfor jaktområdet.

Braque d'Auvergne er en aktiv rase som krever mye mosjon og stimulering for å trives. De trives best i et hjem med en aktiv livsstil og et stort utendørs område der de kan utforske og være i bevegelse. Selv om rasen har et naturlig jaktinstinkt, kan den også være en utmerket familiehund med riktig trening og sosialisering.

Bilder av Braque-d'Auvergne

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5586. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1978. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1977. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5580. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5589. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1976. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1974. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1973. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1970. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5579. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5591. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5581. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1972. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5583. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5587. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5584. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1971. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5590. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5585. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5592. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5593. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 1979. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5582. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 5588.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Braque-d'Auvergne, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Braque-d'Auvergne kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Braque-d'Auvergne:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 180

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 53-63cm
Tispe: 53-63cm

Farge(r):

Hvit med svart som git blått inntrykk

Pelslengde:

Kort

Pels:

Skinnende

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye