Beskrivelser og opplevelser med Saluki

Beskrivelse av Saluki

Saluki er en hunderase med opprinnelse fra Midtøsten og er kjent for sin elegante og grasiøse kroppsbygning. Disse hundene er avlet for jakt og løping, og har en imponerende evne til å løpe i høye hastigheter over lange avstander.

Saluki har en lang og tynn kropp med muskuløse ben som gjør den svært rask og smidig. Hodet er langt og smalt, med lange, hengende ører som gir den et majestetisk utseende. Pelsen kan komme i en rekke farger og mønstre, og er vanligvis kort og glatt.

Som en jakthund er Saluki kjent for sin utholdenhet og evne til å jakte på byttedyr som gazeller og harer. De har også en naturlig jaktinstinkt og kan være selvstendige og fokuserte når de følger lukter og spor.

Som en familiehund er Saluki kjærlig og hengiven mot sine eiere, men kan være reservert mot fremmede. De trenger mye mosjon og kan være lydige hvis de får tilstrekkelig trening og oppmerksomhet.

Samlet sett er Saluki en flott hunderase med en imponerende historie som jakthund, og som gjør en flott følgesvenn for de som kan gi den riktig trening og oppmerksomhet.

Bilder av Saluki

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Saluki, nr 3970. Bilde av Saluki, nr 3957. Bilde av Saluki, nr 3971. Bilde av Saluki, nr 3964. Bilde av Saluki, nr 3963. Bilde av Saluki, nr 3965. Bilde av Saluki, nr 3953. Bilde av Saluki, nr 3956. Bilde av Saluki, nr 3955. Bilde av Saluki, nr 3958. Bilde av Saluki, nr 3969. Bilde av Saluki, nr 3967. Bilde av Saluki, nr 3968. Bilde av Saluki, nr 3954. Bilde av Saluki, nr 3962. Bilde av Saluki, nr 3961. Bilde av Saluki, nr 3966. Bilde av Saluki, nr 3960.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Saluki, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Saluki kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Saluki:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 269

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Hann: 20-23kg
Tispe: 17-20kg

Høyde (cm):

Hann: 58-71cm
Tispe: 52-58cm

Farge(r):

hvit lys

Pelslengde:

kort og lang

Aktivitet:

aktiv

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er ma...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt...