Beskrivelser og opplevelser med Korthals Griffon Pointer

Beskrivelse av Korthals Griffon Pointer

Å ha en hund av rasen Korthals Griffon Pointer kan være en fantastisk opplevelse for de rette eierne. Denne rasen er kjent for sin allsidighet og evne til å være en dyktig jakthund, samt en kjærlig og lojal følgesvenn.

Korthals Griffon Pointer er en mellomstor hunderase med en robust og muskuløs kroppsbygning. Pelsen er stri og ru, og den har et karakteristisk skjegg og øyebryn som gir den et særegent utseende. Denne pelsen krever regelmessig stell for å opprettholde en sunn og velstelt tilstand.

Når det gjelder temperament, er Korthals Griffon Pointer kjent for å være energisk, intelligent og ivrig etter å arbeide. Den er kjent for sin evne til å finne og peke ut vilt, og den er også dyktig på å følge spor. Denne rasen har en naturlig jaktinstinkt, og det kan være nødvendig å kanalisere og trene dette instinktet for å sikre at den er lydig og godt oppført i ulike situasjoner.

Korthals Griffon Pointer er også kjent for å være en svært hengiven og kjærlig familiehund. Den knytter seg sterkt til sin familie og ønsker å være en del av alle aktiviteter. Den trives godt med å tilbringe tid sammen med mennesker, og den er vanligvis veldig glad i barn. Rasen har vanligvis et vennlig og mildt temperament, og den er også ofte sosial med andre hunder og kjæledyr når den er riktig sosialisert.

Som en aktiv rase krever Korthals Griffon Pointer daglig mosjon og mental stimulering for å være lykkelig og sunn. Lange turer, løping eller andre former for trening er nødvendig for å tilfredsstille rasens behov for fysisk aktivitet. Siden denne rasen også er intelligent, er det viktig å gi den utfordringer og varierte oppgaver for å holde den mentalt stimulert.

Samlet sett kan det å ha en Korthals Griffon Pointer være en berikende opplevelse for eiere som kan gi dem den aktive livsstilen og mentale stimuleringen de trenger. Med riktig trening, sosialisering og kjærlighet, kan denne rasen bli en trofast og hengiven følgesvenn som vil berike livet ditt på mange måter.

Bilder av Korthals-Griffon-Pointer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Korthals-Griffon-Pointer, nr 8735. Wirehaired Pointing Griffon - American Kennel Club Bilde av Korthals-Griffon-Pointer, nr 8734. Wirehaired Pointing Griffon - Wikipedia

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Korthals-Griffon-Pointer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Korthals-Griffon-Pointer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Korthals-Griffon-Pointer:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 107

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 23 - 27 kg
Tispe: 23 - 27 kg

Høyde (cm):

Hann: 55 - 60 cm
Tispe: 50 - 55 cm

Farge(r):

Leverbrun, Grå og Brun, Hvit-oransje, Grå & Tan, Brun og hvit, Kastanje

Pelsstell:

Trenger moderat med pelsstell

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Trenger mye mosjon