Beskrivelser og opplevelser med Afghansk Mynde

Beskrivelse av Afghansk Mynde

Afghansk mynde er en hunderase med opprinnelse fra Afghanistan. Denne rasen er kjent for sin slanke og elegante kroppsbygning, med en lang, tynn snute og lange, tynne bein. Afghansk mynde er en av de eldste hunderasene i verden og har blitt avlet frem for å jakte på byttedyr som gazeller og harer i de tøffe og krevende forholdene i fjellene i Afghanistan.

Disse hundene er kjent for sitt lange, silkeaktige hår som kan være i forskjellige farger, inkludert sort, hvit, gylden og rød. Afghansk mynde krever mye pelsstell for å holde pelsen sunn og ren, og regelmessig børsting er nødvendig.

Afghansk mynde er en lojal og intelligent rase, men også uavhengig og litt reservert ovenfor fremmede. De er også veldig aktive og trenger daglig mosjon og mental stimulering for å være lykkelige og sunne.

Som husdyr er afghansk mynde godt egnet for en aktiv eier som kan gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger. De kan være litt utfordrende å trene på grunn av sin uavhengige natur, men med tålmodighet og konsekvent trening kan de lære å bli lydige og godt oppdratte.

Bilder av Afghansk-Mynde

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1362. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4930. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4920. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4921. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1361. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4922. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4934. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1352. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4924. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4918. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1355. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1353. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1357. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4923. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4926. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4931. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4917. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4933. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1354. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4928. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1350. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4919. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1360. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1351. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 1363. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4929. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4925.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Afghansk-Mynde, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Afghansk-Mynde kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Afghansk-Mynde:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 228

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 27kg
Tispe: 23kg

Høyde (cm):

Hann: 68-74 cm
Tispe: 63-69 cm

Farge(r):

Alle er tillatt

Pelslengde:

Langt

Pels:

Silkemykt

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels