Beskrivelser og opplevelser med Polsk Mynde

Beskrivelse av Polsk Mynde

Polsk Mynde, også kjent som Polski Owczarek Nizinny eller PON, er en mellomstor hunderase som stammer fra Polen. Denne rasen er kjent for sin intelligens, utholdenhet og lojalitet til sine eiere.

Polsk Mynde har en karakteristisk pels som består av et dobbelt lag, hvor det øverste laget er grovt og krøllete, mens det nedre laget er mykt og ullent. Fargene kan variere fra svart, grått og brunt til hvitt med brune flekker.

Disse hundene er kjent for å være gode vakthunder, og de kan være reserverte overfor fremmede. Imidlertid er de også vennlige og hengivne mot sin familie. De er aktive og trenger regelmessig mosjon og trening for å holde seg sunne og glade.

Polsk Mynde har en gjeterhundhistorie, og de har en tendens til å være lette å trene. De er også kjent for å være gode med barn og andre dyr, og er derfor en ideell familiehund. De kan imidlertid være litt sta og trenger tid og tålmodighet når de læres opp.

Alt i alt er Polsk Mynde en flott hunderase for de som ønsker en lojal, intelligent og aktiv følgesvenn.

Bilder av Polsk-Mynde

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Polsk-Mynde, nr 8560. Bilde av Polsk-Mynde, nr 8561. Bilde av Polsk-Mynde, nr 8559.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Polsk-Mynde, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Polsk-Mynde kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Polsk-Mynde:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 333

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-40kg
Tispe: 25-40kg

Høyde (cm):

Hann: 70-80cm
Tispe: 68-75cm

Farge(r):

Alle farger tillatt

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stri og glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye