Beskrivelser og opplevelser med Ungarsk Mynde

Beskrivelse av Ungarsk Mynde

Ungarsk mynde, også kjent som Magyar Agár, er en rase av hund som har sin opprinnelse i Ungarn. Denne hunderasen er en av de eldste i Europa og har blitt brukt til jakt og løp i århundrer.

Ungarsk mynde er en stor og slank hund med en atletisk kroppsbygning og en høyde på mellom 65-75 cm i skulderen. Den har en lang og smal snute med hengende ører og store, brune øyne som gir den et mykt og elegant utseende.

Pelsen på en ungarsk mynde er kort og tett, med en myk og silkeaktig tekstur. Fargen kan variere fra grå, rød, gul og svart, ofte med hvite markeringer på brystet og tærne.

Ungarsk mynde er en aktiv og energisk rase som krever mye trening og mosjon. De er også kjent for å være intelligente og lojale mot sin eier og familie. Selv om de er generelt vennlige og sosiale, kan de være reserverte mot fremmede.

Som alle hunderaser, trenger ungarsk mynde riktig trening og sosialisering fra en tidlig alder for å sikre at de utvikler seg til sunne og lykkelige hunder. De kan være sensitive og reagerer godt på positiv forsterkning i trening.

Ungarsk mynde er en flott hunderase for de som elsker å være ute og være aktiv, og som ønsker en lojal følgesvenn som vil elske og beskytte sin familie.

Bilder av Ungarsk-Mynde

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3732. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3735. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3742. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3741. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3739. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3737. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3738. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3734. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3733. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3736. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 3740.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ungarsk-Mynde, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ungarsk-Mynde kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ungarsk-Mynde:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 240

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-30kg
Tispe: 20-25kg

Høyde (cm):

Hann: 65-70cm
Tispe: 60-67cm

Farge(r):

Alle er tillatt

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Liten

Aktivitet:

aktiv