Beskrivelser og opplevelser med Lithuiansk hund

Beskrivelse av Lithuiansk hund

Lithuiansk hund, også kjent som Litauisk støver, er en mellomstor hunderase som stammer fra Litauen. Denne rasen er kjent for å være en utmerket jakthund, spesielt på småvilt som hare og rev.

Lithuiansk hund har en tett, kort pels som kommer i forskjellige farger, inkludert brun, sort og hvit. Den har lange, hengende ører og en muskuløs kropp som gjør den til en rask og smidig løper.

Som en jakthund har Lithuiansk hund en sterk jaktinstinkt og en naturlig evne til å spore og jage byttedyr. Denne rasen er også kjent for å være en god vokterhund og vil varsle eierne om fremmede som nærmer seg.

Lithuiansk hund er en intelligent og lojal rase som er lett å trene. Den har en sterk personlighet og krever en erfaren eier som kan gi den riktig trening og sosialisering. Med riktig trening og oppmerksomhet kan denne hunden være en fantastisk følgesvenn for en aktiv eier.

Bilder av Lithuiansk-hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Lithuiansk-hund, nr 7483. Bilde av Lithuiansk-hund, nr 7482. Bilde av Lithuiansk-hund, nr 7481.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Lithuiansk-hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Lithuiansk-hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Lithuiansk-hund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 27-32 kilo
Tispe: 27-32 kilo

Høyde (cm):

Hann: 53-61 cm
Tispe: 53-61 cm

Farge(r):

Sort med få tan tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og blank

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv