Beskrivelser og opplevelser med Appenzeller Sennenhund

Beskrivelse av Appenzeller Sennenhund

Appenzeller Sennenhund, eller Appenzeller Mountain Dog, er en stor, robust og arbeidsom hunderase som stammer fra Sveits. Rasen tilhører Sennenhund-gruppen, som også inkluderer Berner Sennenhund, Entlebucher Sennenhund og Grosser Schweizer Sennenhund.

Appenzeller Sennenhund er en mellomstor hund som vanligvis veier mellom 22 og 32 kg og har en skulderhøyde på mellom 52 og 56 cm. Den har en tett, kort pels som vanligvis er svart eller brun med karakteristiske hvite markeringer på brystet, snuten, potene og halen.

Rasen er kjent for sin intelligens, lojalitet og utholdenhet, og har tradisjonelt blitt brukt som en gårdshund og gjeterhund i Alpene. Appenzeller Sennenhund er også en allsidig hund og kan trives i mange forskjellige roller, inkludert som en familiehund, terapihund og trekkhund.

Appenzeller Sennenhund er en aktiv hund og trenger mye mosjon og mental stimulering for å trives. De kan være utfordrende å trene på grunn av sin intelligens og vilje til å være uavhengige, men med positiv forsterkning og konsekvent trening kan de være lydige og pålitelige følgesvenner. Rasen er vanligvis sunn og har en forventet levetid på 12-13 år.

Bilder av Appenzeller-Sennenhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1531. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1525. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1539. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1538. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1527. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1529. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1521. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1532. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1526. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1519. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1523. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1533. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1535. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1518. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1536. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1530. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1520. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1537. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 1534.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Appenzeller-Sennenhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Appenzeller-Sennenhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Appenzeller-Sennenhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 046

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-32 kg
Tispe: 25-32 kg

Høyde (cm):

Hann: 52-56 cm
Tispe: 50-54 cm

Farge(r):

Svart, havannabrun med symmetriske tanfargede og hvite tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Kort med dobbel pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel