Beskrivelser og opplevelser med Airedale Terrier

Beskrivelse av Airedale Terrier

Airedale Terrier er en mellomstor hunderase som har opprinnelse fra England. Den er kjent for å være en allsidig og energisk hund som er godt egnet som familiehund, jakthund og tjenestehund.

Airedale Terrier har en karakteristisk utseende med sin strie, tette pels som er hovedsakelig sort og brunt. Den har også en lang og kraftig snute med en karakteristisk skjeggvekst, og store, oppreiste ører.

Disse hundene er kjent for å være svært intelligente og lærevillige, og de er derfor populære som tjenestehunder, blant annet som politi- og redningshunder. De er også gode jakthunder og kan brukes til jakt på både små og store dyr.

Som familiehund er Airedale Terrier kjent for å være lojale og hengivne mot sin familie, og de har en naturlig beskyttende instinkt. De er aktive og trenger mye mosjon og stimulering for å trives, men de kan tilpasse seg både en aktiv og en mer avslappet livsstil.

Det er viktig å merke seg at Airedale Terrier krever mye oppmerksomhet og trening for å bli en godt tilpasset familiehund. De kan være utfordrende å trene på grunn av sin høye intelligens og vilje til å teste grensene, så det kan være lurt å få hjelp fra en erfaren hundetrener eller oppdretter.

Bilder av Airedale-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Airedale-Terrier, nr 5028. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5038. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1376. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1365. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1379. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1374. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5030. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1372. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5026. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5040. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5037. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1368. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5025. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1366. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1373. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1377. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1364. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1378. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1370. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5039. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5034. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1371. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5033. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5029. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5044. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5041. Bilde av Airedale-Terrier, nr 1375. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5043. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5035. Bilde av Airedale-Terrier, nr 5032.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Airedale-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Airedale-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Airedale-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 007

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 25-35
Tispe: 22-33

Høyde (cm):

Hann: 59-61
Tispe: 56-58

Farge(r):

brun med sort sadel

Pelslengde:

kort

Pels:

Stri

Pelsstell:

lite

Allergi:

lite