Bohemian Shepherd

Bohemian Shepherd

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bohemian Shepherd.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

The Bohemian Shepherd er en hunderase fra Tsjekkia også kjent som Chodský Pes eller Chodenhund.

Dette er en veldig aktiv hund med et herlig gemytt. Den er rask på trening og er generelt svært kjapt til å lære ting. Den har stor smidighet og god luktesans, dette gjør den til en meget god redningshund.Rasen er ikke aggressiv, og de er gode med barn, hunder og andre kjæledyr. Dette er absolutt en rase med mange talenter, den er svært god i agility, gjeting og førerhund for døve og blinde.

Historikk for Bohemian Shepherd

Chodský pes har eksistert i Tjekkia så langt som tilbake som det 14. århundre, og har vært profesjonelt avlet så tidlig som det 16. århundre. Et moderne avlsprogram for denne hunden ble startet i 1984 og det er nå mange oppdrettere av denne rasen.

Mer om Bohemian Shepherd:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18 - 22 kg
Tispe: 20 - 25 kg

Høyde (cm):

Hann: 48 - 56 cm
Tispe: 48 - 56 cm

Farge(r):

Svart og tan

Pelslengde:

Langt

Pels:

Tykt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Bohemian Shepherd

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bohemian Shepherd, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bohemian Shepherd kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.