Alaskan Malamute
Sammenlikne med:   

Alaskan Malamute


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Alaskan Malamute:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 243
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 1: Nordiske sledehundraser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Working
Dogs of the Working Group were bred to perform such jobs as guarding property, pulling sleds and performing water rescues. They have been invaluable assets to man throughout the ages. The Doberman Pinscher, Siberian Husky and Great Dane are included in this Group, to name just a few. Quick to learn, these intelligent, capable animals make solid companions. Their considerable dimensions and strength alone, however, make many working dogs unsuitable as pets for average families. And again, by virtue of their size alone, these dogs must be properly trained.
ANDRE NAVN: Malamute, Mal, Mally
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: ca 38kg
Tispe: ca 34kg
HØYDE: Hann: ca 65cm
Tispe: ca 58cm
FARGE(R): Sort-hvit/lys grå/sobel mot rødt
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett, tykk og grov
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Alaskan Malamute
Forbudte hunderaser
[... relaterte sider hundeloven hun...]
Hundekjøring
[...hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn eller en sparkesykkel (sommersport) ove...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Alaskan malamute er en stor og kraftfull sledehund med røtter som brukshund blant inuittstammen mahlemiutene i Alaska. Den har fått tilnavnet «snøtoget fra nord», fordi den er så sterkt og utholdende at den kunne brukes som trekkhund nærmest uansett vær og vind. FCI har plassert den som en nordisk sledehundrase blant spisshundene.

Arbeidshesten i det kalde nord. Den kan tåle temperatur ned mot - 60 grader. Det er en rasen som har et godt utviklet flokkinstinkt. Malamuten er blitt brukt som jakt- og sledehund. Den blir ofte forvekslet med sibirian husky for de har samme farge men der slutter likhetene. De er litt langsommere enn huskyen, men de drar tyngre lass. De er de største sledehundene og kan løpe så langt som helst og de elsker det. De er tilpasset det kalde klimaet. Alle arktiske dyr har svarte pigmenter, det beskytter dem mot den kraftige UV- strålingen.
De er kjent for voo-voo- ulene sine. De krever konsekvent trening og det må startes tidlig, spesielt hvis man har barn. Denne flokkhunden trives med andre hunder og i alle slags familier. Som med alle hunder bør de ikke være sammen alene med små barn.
Den ytre pelsen beskytter hunden mot skitt og væte, og når de steller seg vasker de seg som en katt.
Pelsen felles to ganger i året, da felles både under pelsen og dekkhårene. Det er for å fornye pelsen. Pelsdotter faller av og forvandler hjemmet ditt til en snøkule. De trives best i kaldt klima og de trenger mye mosjon. De passer til aktive familier, så med mosjon og omsorg får man mange gode år sammen med en malamute.
 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!