Beskrivelser og opplevelser med Alaskan Malamute

Beskrivelse av Alaskan Malamute

Alaskan Malamute er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig ble avlet for å trekke tunge sleder i de kalde og utfordrende områdene i Alaska. Disse hundene er kjent for sin styrke, utholdenhet og intelligens, og er fortsatt populære i dag som arbeidshunder og som følgesvenner.

Alaskan Malamute har en distinkt utseende med sitt tette og tykke pelsverk som kommer i forskjellige farger, som grå, sort eller hvit. De har også karakteristiske ører som står oppreist og en buskete hale som krøller seg over ryggen.

Som hunder er Alaskan Malamutes kjent for å være vennlige og lojale mot sin familie, men de kan være reserverte eller mistenksomme overfor fremmede. De trenger mye mosjon og aktivitet for å holde seg sunne og glade, og er generelt en veldig aktiv rase.

Det er viktig å merke seg at Alaskan Malamute kan være utfordrende å trene på grunn av deres selvstendighet og stahet, så eiere må være tålmodige og konsekvente i sin opplæring. Med riktig omsorg og trening kan Alaskan Malamute være en fantastisk følgesvenn og arbeidshund for den rette eieren.

Bilder av Alaskan-Malamute

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1408. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8011. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8003. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1419. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8006. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1414. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1406. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8007. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1412. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8004. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1416. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1402. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1410. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8002. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8013. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1409. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8012. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8009. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1405. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1422. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8008. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1420. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1415. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 8005. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1403. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1401. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1421. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1407. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1413. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 1404.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alaskan-Malamute, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alaskan-Malamute kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Alaskan-Malamute:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 243

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca 38kg
Tispe: ca 34kg

Høyde (cm):

Hann: ca 65cm
Tispe: ca 58cm

Farge(r):

Sort-hvit/lys grå/sobel mot rødt

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett, tykk og grov

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv