Hokkaido
Sammenlikne med:   

Hokkaido


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Hokkaido:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 261
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 5: Asiatiske spisshundraser og beslektede raser
ANDRE NAVN: Ainuhund, seta, shita, dō-ken
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 24-27kg
Tispe: 20-24kg
HØYDE: Hann: 48-52cm
Tispe: 45-49cm
FARGE(R): sort, rød, brun eller brindle
PELSLENGDE: kort
PELS: kort, rett og stiv
PELSSTELL: en del
ALLERGI: ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Hokkaido
Japanske hunderaser
[...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sammenheng. de er alle utnevnt som nasjo...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Kynologi Rasespesifisering

Hokkaido tilhører kynologigruppen Lupoide hunderaser
ulvehunder, spisshunder, fårehundgruppen og overgangsformene terriere, pinchere, schnauzere og sennenhunder

Under denne gruppen har vi seksjonen Spisshunder og Urhunder
Spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. Det mest i øyenfallende er det kileformede hodet, som ofte har en forholdsvis bred skalle, stående spisse ører og et spisst snuteparti.

Herunder kommer Asiatiske spisshunder
Også: San Shu

     

Kynologi

Kynologi er læren om hunden som dyr og redskap i menneskets tjeneste, akkurat som zoologi er læren om alle dyr. Ordet kynologi kommer av gr. kynos (hund) og logos (lære).

Kynologer (kynologistudenter) studerer hundedyrenes evolusjon, utvikling og mangfold, atferd og læremønster, samt historie. Temaet kynologi eksisterte knapt før på siste halvdel av 1800-tallet, da såkalte renrasede hunder dukket opp i historien og for første gang ble organisert, gjennom dannelsen av The Kennel Club i Storbritannia i 1873. I dag er den fremste kynologiske organisasjonen i verden Fédération Cynologique Internationale (FCI), som blant annet organiserer vår egen hjemlige Norsk Kennel Klub (stiftet 1898) og en rekke andre nasjonale kennelklubber.